Jaunā gada apņemšanās padomi nopietniem alus dzērājiem

Izveido savu “dzeramo” lietu sarakstu visam gadam

1

Mēs neesam vienīgie, kuriem vajadzētu izveidot sarakstu ar alus veidiem, kas noteikti jāpamēģina. Izveido pats savu dzeramo alu sarakstu, iekļaujot tos, ko vienmēr esi gribējis pagaršot.

Izvēlies tādu alus veidu, kas tev it kā nepatīk

Ja tev negaršo skābais kviešu alus Gose, tad tieši tas arī jādzer! Tas tāpēc, ka tev nepatīk nevis pats alus veids, bet gan izpildījums. Piemēram, ja džekam, kuram negaršo Indijas gaišais alus (IPA), iedosim labu brūvējumu un neteiksim, kas tas par alu, tad viņam, iespējams, būs grūti atpazīt, ko viņš dzer. Varbūt viņam tas iegaršosies. Norobežojoties no kāda alus veida, tu sev atņem iespēju izbaudīt potenciāli garšīgu alu.

Satiec sava mīļākā alus darītāju

Dodies uz alus darītavu un paspied roku cilvēkam, kurš tavu dzīvi padara labāku un tavu vēderu lielāku. Viņu būs viegli atrast: tas gan jau ir čalis ar bārdu.

Dodies alus braucienā

2

Pasaulē ir milzum daudz aus darītavu, un tev ir iespēja tās apmeklēt. Tas ir lielisks iemesls, lai dotos kārtīgā ceļojumā un apciemotu cilvēkus, kuri brūvē tavu iecienītāko alu. Pa ceļam varēsi atrast arī citas alus darītavas. Tikai atceries noīrēt kādu istabiņu tajās pilsētās, kurās ieradīsies.

Pārvilini alus nedzērāju

Katram ir kāds draugs, kurš apgalvo, ka viņam negaršo alus vai kurš atsakās no visa, kas nav viņa iecienītais alus. Protams, nevajag uzspiest, bet mēģini viņu pierunāt pagaršot kādu citu alus marku, un varbūt tev izdosies viņu uzvedināt uz pareizā ceļa. Tikai nepiedāvā gaišo alu, jo to viņš dzer jau tagad.

Kļūsti par ekspertu ēdiena jomā

Nav nekas slikts, ja piektdienas vakarā attaisi aliņu un ceri, ka kāds tev atrakstīs un tev nebūs kārtējo reizi jāpaliek mājās un jāspēlē datorspēles. Taču tu vari uzlabot alus garšu, papildinot to ar piemērotām uzkodām. Maza piebilde – raudāšana alū padara to sāļu.

Atceries savu pirmo mīlestību

Šogad Adele mums ir iemācījusi, ka dažreiz ir labi pasniegties no otras puses un atkal satikt savu pirmo mīlestību. Atrodi savu pirmo alu, kas mainīja tavu dzīvi un izbaudi to.

Katru mēnesi apmeklē jaunu alus darītavu

Nevajadzētu būt grūti atrast jaunu vietu, kur iedzert aliņu. Padomā, ar cik daudz jaunām alus markām tu vari pārsteigt savas garšas kārpiņas, ja katru mēnesi apmeklēsi citu alus darītavu. Turklāt tu izdzersi vairāk alus nekā tad, ja paliktu vienā un tajā pašā vietā.

Piebremzē ar snobiskumu

3

Forši, ja tev ir žurnālu plauktiņš, kas pilns ar alus grāmatām, un tu to glabā savā perfekti iekārtotajā pagrabā, bet tāpēc nevajag kļūt par alus snobu, kurš vairs neizbauda to, ko dara. Varbūt pienācis laiks dvēseles meklējumiem – ārpus pagraba –, no jauna atklājot to, kas tev lika iemīlēt alu. Draugi būs tev pateicīgi.

Pamēģini brūvēt alu pats

Ļoti labs veids, kā iepazīt alu, ir brūvēt to pašam. Labākais ir tas, ka pēc tam to varēsi dzert. Protams, ka nebūs viegli, un ērtāk būtu nopirkt sešpaku vietējā veikalā, nekā sekot līdzi 24 soļu pamācībai alus brūvēšanā. Taču tad tu nevarēsi lielīties draugiem, ka pats brūvē alu, un procesa laikā tu par alu iemācīsies daudz vairāk nekā tikai izdzerot sešpaku.

Taupi vienu aliņu veselu gadu

Mēs nesakām, ka tev uzreiz jāveido pagrabs. Protams, ja vēlies, tad dari to. Neatkarīgi no tā, nopērc vienu alu, kas labi glabājas pudelē – izvēlies kādu no saviem iecienītajiem, un tikai neņem gaišo. Tas nebūs viegli, bet gada beigās būsi laimīgs, atverot tik ilgi taupīto alu.

Avots: www.thrillist.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ziemassvētku veiksme jau gaida. Vai Tu aiziesi to satikt jau šodien? http://ej.uz/8sdn</cite>

    Tavs pirmais online nopelnītais tūkstotis eiro vēl nekad nav bijis tik tuvu. Tas jau burtiski elpo pakausī. Pagriezies, satver to un praktiski momentāli pārsūti uz savu bankas kontu. To var atkārtot kaut ik nedēļu. Tas pat mēdz radīt dīvainu satraukumu – jo tā ir ātra, matemātiskajā statistikā un kombinatorikā balstīta, tāpēc nekļūdīga stratēģija naudas pelnīšanai tiešsaistē – dalība loterijas sindikātā, ko esmu izveidojis īpaši Latvijas cilvēkiem. Ienāc, paņem Laimīgo Lozi un pārvērt savu dzīvi sapnī!

Leave a Comment