Jauns likums Lielbritānijā: visiem iebraucējiem tiek sūtīts nepārprotams signāls, ka “angļu valodas mācīšanās ir obligāta”

Premjerministrs paskaidrojis, ka iebraucēju progress tiks noteikts ar valodas zināšanu testa palīdzību, gadījumā, ja tests netiks nokārtots, indivīdam, kurš ieceļojis ar laulātā vīzu, neļaus palikt valstī – pat tad, ja precētajam pārim ir bērni.

Kamerons paudis nostāju, ka valodas zināšanu prasības palīdzēs novērst ekstrēmismu izolētajās kopienās – viņš stingri uzstāj, ka “segregācija ir jālikvidē”.

BBC radio intervijā Kamerons sacīja: “Tas palīdzēs radīt integrētāku, saistītu, vienas nācijas valsti, kurā cilvēkiem ir iespējas.

Protams, ja tu vispār nerunā angļu valodā, tavas iespējas krasi samazinās.”

Kamerons apgalvo, ka .

Jaunie noteikumu neattiecas tik vien kā uz musulmaņu sievietēm.

Kamerons papildina: “Cilvēki valstī ieceļo ar laulātā vīzu, viņi precas ar kādu, kurš jau atrodas šeit un pēc divarpus gadiem viņu angļu valodas spējām jāuzlabojas un mēs to pārbaudīsim.

Es nevainoju tos, kuri nerunā angliski – daudzi no ieceļotajiem nāk no visai patriarhālām sabiedrībām, kurās vīrieši varbūt nemaz nav vēlējušies, lai sieviete apgūst angļu valodu un integrējas.

Tas, ko esam atklājuši aplūkojot šīs valsts problēmas – skolu sanāksmes, kurās vīrieši sēž sanāksmes telpās, bet sievietēm jāgaida ārpusē.

Sievietes, kurām nav ļauts pamest māju bez radniecīga vīrieša – tas notiek mūsu valstī un tas nav pieņemami.

Mums jālepojas ar savām vērtībām, liberālismu, līdzcietību, ideju, ka vēlamies radīt demokrātiju, kurā visiem ir vienlīdzīgas iespējas.

Domāju, ka mēs esam viena no veiksmīgākajām multi-etniskajām sabiedrībām, daudzveidīgu ticību demokrātijām visā pasaulē.

Tomēr, visa veida segregācija attur cilvēkus, tā neatbilst britu vērtībām un tai jāizzūd.”

“Ja tu nerunā angliski, nespēj integrēties sabiedrībā, tev ir grūtības izprast savu identitāti. Tādējādi, tu esi pieejamāks Daesh ekstrēmistu grupējumiem, kas tevi var uzrunāt. Tā nav cēloņsakarība, tomēr, mēs vēlamies palīdzēt cilvēkiem atturēties no pievienošanās Daeshkaujiniekiem,” savu pārliecību pauž Kamerons.

Jaunā gada uzrunā, premjerministrs solīja nesamierināties ar islāma ekstrēmismu un pieprasīja, lai visi Lielbritānijā dzīvojošie izrādītu lojalitāti valstij un tās tradīcijām.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment