Jūs varēsiet staigāt apkārt T-kreklā: triki, kas palīdzēs, ja radiatori slikti silda

Pārāk zems spiediens. Ne mazāk izplatīts izskaidrojums, kāpēc privātmājā slikti silda radiatori. Šajā gadījumā siltais ūdens vienkārši neizplūst pa visu ķēdi boilera avārijas vai noplūdes dēļ. Ja bojājumu nav, bet dzesēšanas šķidrums joprojām slikti cirkulē, tajā ir jāiegriež sūknis, lai izkliedētu karsto ūdeni visā sistēmā. Risinājums jautājumam, ko darīt, ja dzīvoklī ir slikti apsildāmi akumulatori zema spiediena dēļ, jo īpaši pēdējos stāvos, ir viens – uzstādīt sūkni, lai uzlabotu ūdens cirkulāciju.

Vēl viens iemesls, kāpēc vecie radiatori slikti silda, ir sistēmas aizsērēšana ūdens filtru trūkuma dēļ. Turklāt čuguna akumulatoru iekšpusē laika gaitā uzkrājas daudz kaļķakmens nogulšņu un lieli rūsas slāņi. Šādā situācijā palīdzēs pilnīga dzesēšanas šķidruma iztukšošana ar sekojošu jauna iepludināšanu sistēmā, kā arī filtru uzstādīšana.

Vai arī problēmas var būt nopietnākas – radiatori ir uzstādīti nepareizi, tāpēc tie nedarbojas pareizi. Taču problēmas var būt arī daudz vienkāršākas – iespējams, ir aizvērts vārsts, kas atbild par ūdens iekļūšanu sistēmā: tas ir vienkārši jāatgriež atpakaļ.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment