Kā 10 sekundēs bez skrāpja noņemt ledu no vējstikla: pieredzējušu autovadītāju viltībiņa!

Ir daudzas metodes ledus noņemšanai, taču ne visas no tām ir vienādi efektīvas. Lūkosim, kā tu vari ātri un saviem spēkiem un atrisināt šo problēmu.

Stikla aizsalšana notiek tāpēc, ka starp automašīnas iekšpusi un ārpusi ir temperatūras starpība. Mitrums kondensējas un ātri sasalst, veidojot ledus plēvi. Ar tās noņemšanu var būt grūti tikt galā.

Bieži lietotais ledus skrāpis ne vienmēr ir iedarbīgs risinājums. Ir jāuzgaida līdz stikls sasilst un jāpieliek fizisks spēks. Turklāt ledus skrāpis uz vējstikla var atstāt nelielas skrambas, kas ietekmē redzamību.

Alternatīva ir īpašu atkausēšanas līdzekļu izmantošana. Daži no tiem ne vienmēr ir efektīvi, taču labā ziņa ir, ka tu šādu līdzekli vari izgatavot pats.

Lai to izdarītu, paņem stikla tīrīšanas līdzekli, kas satur apmēram 100-150 mililitru šķidruma. Pievieno tam 200 mililitru spirta, kas palīdzēs izkausēt ledu. Rūpīgi sakrati pudeli un uzsmidzini maisījumu uz stikla. Tu redzēsi, kā ledus ātri vien pārvēršas ūdenī.

Pēc apstrādes atstāj uz brīdi un tad noņem izkusušo ledu. Tam noderēs parasta sniega birste, jo tīrīšana būs ātra un vienkārša. Lietojot šo līdzekli katru dienu, pietiks apmēram diviem mēnešiem.

Turklāt tas izmaksā daudz lētāk nekā veikalā pieejamie ledus atkausēšanas produkti, vienlaikus garantējot efektivitāti cīņā ar auto stiklu apledošanu.

Lasi vēl: Sliktas ziņas savulaik tik slavenās Ksenijas Sobčakas dzīvē

Bet kā tu tīri savu automobili ziemā? Priecāsimies, ja atklāsi savas metodes komentāros!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment