Ikvienam cilvēkam būtu jāzina sava norma – ja arī tev tas sagādā grūtības, tad zini, ka neesi tāds vienīgais. Labā ziņa ir tā, ka zinātne steidz palīgā!
Zinātnieki ir atklājuši veidu, kā samazināt ēdiena uzņemšanas apjomu. Tas ir vienkāršs triks, kas ļaus tev apēst aptuveni uz pusi mazāk attiecībā pret to apjomu, kuru vienā maltītē apēd parasti.
Zinātnieku veikts pētījums atklāj triku, kā apēst mazāk neveselīga ēdiena – ēst vienmēr kompānijā un servēt savu šķīvi pašam! Izrādās, ka, atrodoties kompānijā, mēs neapzināti vēlamies izskatīties pēc cilvēkiem, kuri seko līdzi savai veselībai un svaram, un izvēlamies veselīgākas ēdiena alternatīvas.
Interesanti ir tas, ka cilvēkam vienā ēdienreizē vajadzētu apēst tik daudz ēdiena, cik saietu, saliekot kopā abas plaukstas (bez kaudzītes) un ne vairāk. Normāls kuņģa tilpums ir 1,5 l, taču gandrīz puse no šī apjoma jāatvēl kuņģa sulai – kuņģis, protams, ir visai elastīgs, taču to stiept nevajadzētu.
Lasi vēl: Trūkst ideju pilnvērtīga uztura ēdienkartei? Lūk, piedāvājam nedēļas plānu!
Avots: rd.com