Kā atbrīvoties no mitruma un pelējuma vannas istabā: šie padomi jums noteikti palīdzēs

Kā novērst lieko mitrumu vannas istabā un saglabāt šo telpu labākajā stāvoklī – lasiet tālāk.

Vannas istaba bieži vien ir tā vieta mājoklī, kur saglabājas augsts mitruma līmenis. Laika gaitā liekā mitruma dēļ tur parādās baktērijas, nepatīkama smaka, pelējums un sēnītes.

Sēnītes, baktērijas, pelējums un pastāvīgs mitrums ir ļoti bīstami cilvēka labsajūtai. Tie var izraisīt alerģijas vai plaušu problēmas. Tāpēc no šīm parādībām ir jāatbrīvojas pēc iespējas ātrāk.

Ventilācija

Vecās mājās un dzīvokļos vannas istabā nav normālas ventilācijas. Tas notiek, ja restes ir stipri aizsērējušas ar putekļiem un gaisa cirkulācija gandrīz nenotiek.

To nav tik grūti pārbaudīt. Paņemiet sērkociņu vai šķiltavu un aizdedziniet to pie režģa. Ja liesma sasveras 45 grādu leņķī, tad ar ventilāciju viss ir kārtībā. Ja tas tā nav, tad jānoņem ventilācijas režģis un tas rūpīgi jānomazgā ar jebkuru mazgāšanas līdzekli.

Var papildus uzstādīt ventilācijas sistēmu ar ieslēgšanas pogu. To ievieto režģa vietā un ieslēdz, kad nepieciešams ātri izvadīt mitrumu. Piemēram, pēc dušas.

Vannas istabai ir ļoti svarīga un bieža ventilācija. Vannas istabas durvis var atstāt ne pilnībā aizvērtas – pāris cm starp slieksni un durvīm. Tas ļaus bieži vēdināt telpu. Ja iespējams un pēc vajadzības, varat plaši atvērt logus un vannas istabas durvis. Tas ļaus mitrumam izplūst daudz ātrāk.

Lasi vēl: Kā pagatavot mannā putru bez kunkuļiem

Ja mājoklis atrodas netālu no ceļa vai rūpnieciskās zonas, varat uzstādīt nelielu gaisa kondicionieri, kas izžāvēs gaisu un uzturēs nepieciešamo temperatūru telpā.

Uz logiem ir iespējams uzstādīt speciālu dakšiņu – alpīniju. Tā nodrošina vēdināšanu, kā arī palīdz izvairīties no caurvēja.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment