Kā pagatavot mannā putru bez kunkuļiem

Labākais veids, kā pagatavot sātīgu, garšīgu un aromātisku mannā putru bez kunkuļiem.

Daudziem var šķist, ka mannas putras vārīšana ir ļoti vienkāršs uzdevums, kam nav nepieciešamas prasmes un zināšanas. Taču patiesībā tas tā nav. Bieži vien šī putra neiznāk maiga un krēmīga, kā tai vajadzētu būt, bet tā vietā tā ir ar maziem un ne visai garšīgiem kunkulīšiem. Bet kā pagatavot mannā, lai tajā nebūtu nekādu gabaliņu? Patiesībā tas ir ļoti vienkārši, un mēs jums pastāstīsim, kā.

Sastāvdaļas:

0,5 litri piena

3 ēdamkarotes mannas putraimu

1 ēdamkarote cukura

Šķipsniņa sāls

Neliels gabaliņš sviesta

Pagatavošana:

Ņem katliņu ar biezu dibenu. Ielej tajā pienu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Kad piens ir uzvārījies, pakāpeniski ievietojiet mannas putraimus. To dara, nepārtraukti maisot pienu. Pēc visu mannas putraimu pievienošanas nepārtrauciet maisīt.

Putras vārīšanai jānotur 5-8 minūtes, un visu šo laiku maisiet ar karoti vai putojamo slotiņu. Tā visi mannas putraimi vienmērīgi sadalīsies un nebūs nekādu gabaliņu.

Lasi vēl: Uz kura pirksta nēsājat gredzenu: tests, kurš pastāstīs par jūsu spēju pārvarēt grūtības

Kad mannas putraimi ir izvārījušies, pievieno nelielu gabaliņu sviesta un visu labi samaisa. Pievieno 1 ēdamkaroti cukura un šķipsniņu sāls. Vēlreiz samaisa.

Putru var pasniegt ar visu, ko vēlaties. Piemēram, ar žāvētiem augļiem, riekstiem, svaigi sagrieztiem sezonas augļiem, ievārījumu vai rīvētu šokolādi.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment