Kā atbrīvoties no nepatīkamā cūkgaļas aromāta un izglābt produktu

Nepareizos uzglabāšanas apstākļos cūkgaļa diezgan ātri bojājas. Pirmā pazīme ir nepatīkama smaka, kas rodas sakarā ar pūšanas baktēriju augšanu produkta šķiedrās. Ja aromāts ir tikko jūtams, gaļu un malto gaļu vēl var glābt. Kā? Lasiet šajā rakstā.

Kādu gaļu vajadzētu izmest

Sapuvusi cūkgaļa un tās produkti bez nožēlas jāizmet. No produkta izdalīsies nepatīkams un ass aromāts, un gaļa iegūs netīri pelēcīgi zaļganu nokrāsu. Ja gabals ir ar kauliem, gaļa būs vaļīga un atdalīsies no kaula. Uz cūkgaļas sāk aktīvi attīstīties patogēni mikroorganismi, un visizteiktākā sapuvušās gaļas pazīme ir pelējuma parādīšanās.

Šo īpašību kombinācija ir spēcīgs arguments, lai atbrīvotos no gaļas un neapdraudētu veselību. Tomēr neielaistos gadījumos cūkgaļu var izglābt, ja pēc iespējas ātrāk tiek veikta termiskā apstrāde.

Triki, kā atbrīvoties no bojātas gaļas smakas

Visbiežāk nepatīkama smaka parādās pēc ilgstošas ​​produkta uzglabāšanas maisiņā. Šādā situācijā ir vairāki paņēmieni, kas var reanimēt gaļu.

Izmērcē sālsūdenī ar etiķi

Noskalojiet cūkgaļu un sagrieziet to mazos gabaliņos, lai paātrinātu procesu. Ielejiet bļodā atdzesētu ūdeni, pievienojiet sāli un 5 ēdamkarotes 9% etiķa uz katru litru šķidruma. Iemērciet produktu. Mērcēt gaļu vajag vienu dienu, nomainot šķīdumu ar jaunu ik pēc 5-6 stundām. Lielākus gaļas gabalus būs ilgāk jāuztur šķidrumā.

Marinēšana citronu sulā                      

Citronu sula palīdzēs ne tikai atbrīvoties no nepatīkamās smakas, bet arī iegūt vismaigāko gaļu. Cūkgaļas gabaliņus liek katliņā un pārlej ar marinādi no viena citrusaugļa sulas un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Šķidrumam pilnībā jāpārklāj gaļa, tāpēc, ja nepieciešams, izmantojiet vairākus citronus. Cieši pārklāj katlu ar vāku un atstāj cūkgaļu marinēties 12 stundas.

Mērcēšana kefīrā vai vīnā

Piemērota metode, ja nepatīkamā smaka ir tik tikko pamanāma, bet tomēr jūtat, ka kaut kas nav īsti kā vajag. Pirms gatavošanas cūkgaļu vairākas stundas iemērc kefīrā vai vīnā.

Lasi arī: Kā nekad vairs nepazaudēt vienu zeķi no pāra: 5 pārbaudīti veidi

Vārīšana

Labs variants vārītas cūkgaļas cienītājiem. Aplejiet produktu ar ūdeni, uzlieciet uz plīts un panākat ūdens vārīšanos 3-4 reizes. Pēc katras reizes, kad ūdens sāk vārīties, noteciniet šķidrumu, piepildiet katliņu ar jaunu ūdeni un uzvāriet to atkal.

Mērcēšana kālija permanganātā

Ielejiet katliņā 5 litrus ūdens un pievienojiet tam 5 g kālija permanganāta. Šķīdumam jābūt vidējas koncentrācijas un gaiši rozā nokrāsā. Mērcēt gaļu vajag 2 stundas, pēc tam noskalojiet ūdenī un varat izmantot gaļu.

Iepriekš minētie padomi palīdzēs, ja gaļa ir sākusi bojāties. Tomēr, pat pilnīgi kvalitatīvai un labā stāvoklī esošai gaļai būs specifisks aromāts.

Kā atbrīvoties no cūkgaļai raksturīgās smakas

Mērcēšana pienā

Ielieciet gaļu bļodā un pilnībā pārklājiet ar pienu. Mērcēšanās laiks – ne mazāk kā diena. Nomainiet pienu ik pēc 5-6 stundām. Visbeidzot noskalojiet gaļu ar tīru ūdeni un nekavējoties pagatavojiet.

Saldēšana

Ilgstoša metode, kas arī palīdzēs novērst produkta bojāšanos. Aptiniet gaļu pārtikas plēvē, ievietojiet to plastmasas maisiņā un pēc tam nosūtiet uz saldētavu. Kamerā cūkgaļai vajadzētu pavadīt 3-4 mēnešus -25 grādu temperatūrā.

Gaļas kūpināšana

Kūpināta cūkgaļa – jūs būsiet sajūsmā! Bet šim nolūkam tā ir pareizi jāsagatavo. Vispirms iemērciet gaļu ūdenī, pievienojot lauru lapu un kanēli. Novietojiet trauku ar cūkgaļu vēsā vietā un atstājiet 4 dienas. Lai gaļa labi pagatavotos un tai tiktu piešķirta dūmakaina garša, izmantojiet gabalus, kas sver ne vairāk kā 1,5 kg. Mēs iesakām izmantot karstās kūpināšanas tehniku.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment