Kā atbrīvoties no pienenēm dārzā un piemājas zālienā

Regulāra pieneņu pļaušana

Pļaujiet pienenes vismaz vienu vai divas reizes nedēļā un pļaujiet augu ļoti zemu pie zemes. Pēc pļaušanas pieneņu saknes izlaiž jaunus dzinumus, bet pēc dažām nedēļām tie novājinās un izsīks.

Svarīgi to darīt tad, kad augs jau ir uzziedējis, bet vēl nav paguvis izveidot sēklas. Šajā laikā pienenes spēja atjaunoties ir viszemākā.

Neaizmirstiet laikus aizvākt augu no pļaušanas vietas un iznīcināt nopļautos ziedu kātiņus. Pretējā gadījumā sēklas izplatīsies pa visu zemes gabalu.

Kā atbrīvoties no pienenes ar herbicīdu palīdzību

Ja pienenes ir piepildījušas zemes gabalu, un tikt ar tām galā manuāli vienkārši nav iespējams, ir jāizmanto ķīmija.

Ķimikālijas iznīcina pienenes virszemes daļu, tāpēc ir svarīgi izmantot pēcsējas herbicīdus, un apstrāde jāveic, pirms nezāle uzzied un nogatavojas gaistošās sēklas.

Rudens nezāļu apstrāde ar herbicīdiem nav efektīva, jo pirms ziemas visi procesi ļoti palēninās.

Jāatceras, ka herbicīdi, bez pienenēm, iznīcina visu veidu augus, uz kuriem tie nokritīs. Tāpēc var ciest zāliena zāle un kultivētie augi. Herbicīdi var iedarboties pietiekami ilgi, nomācot apstrādāto veģetāciju vairākas nedēļas.

Tautas aizsardzības līdzekļi pret pienenēm

Ierastās tautas metodes pieneņu apkarošanai, piemēram, apkaisīšana ar miltiem vai sāli, laistīšana ar sāls šķīdumu vai tikai vārošu ūdeni, laistīšana ar sālsskābi, kā rāda prakse, ir neefektīvas, un dažas, piemēram, laistīšana ar skābi, ir bīstamas augiem un cilvēkiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment