Kā atpazīt sēnes mežā? Tev tikai vajag telefonu un lejuplādēt šīs lietotnes, jo tas var izglābt tavu dzīvību!

Dodoties uz mežu sēņot, mēs visi zinām galveno noteikumu: ja nezini, kāda veida sēnes – neņem tās!

Ja jūs tomēr ievietojat savā grozā “svešinieku”, nesteidzieties to izmest. Mēģiniet to atpazīt. Izrādās, ka nav jābūt mikologam un ekspertam, lai to izdarītu.

Pastāstīsim, ko darīt, ja atrodat nepazīstamu sēni un nolemjat atpazīt to, kas ir jūsu priekšā. Esam atraduši noderīgas viedtālruņu lietotnes, kas var palīdzēt noteikt sēni pēc fotogrāfijas, kas palīdzēs atšķirt ēdamo sēni no indīgās. Mēs izmantojam šīs metodes ikreiz, kad dodamies pastaigā pa mežu.

Ir vairākas lietotnes planšetdatoriem un viedtālruņiem, kas var palīdzēt precīzi noteikt sēnes un uzzināt vairāk par to īpašībām. Šeit ir populārākās no tām:

ShroomID

Šī lietotne piedāvā iespēju augšupielādēt sēņu fotoattēlus un identificēt tās, pamatojoties uz datubāzi. Lietotne ļauj arī izvēlēties sēņu īpašības. ShroomID ir plaša sēņu enciklopēdija, un tā ļauj sazināties ar citiem lietotājiem, lai apspriestu savus atradumus. Pieejama gan Android, gan Apple operētājsistēmām.

Picture Mushroom

Šī lietotne arī izmanto fotogrāfijas, lai noteiktu sēnes, un piedāvā iespējamo atbilstību sarakstu. Svarīgi, ka tā arī brīdina par indīgām šķirnēm. Lietotne ļauj saglabāt visas atrastās sēnes kolekcijā, kā arī piedāvā rakstus par sēnēm un enciklopēdiju. Šeit varat tērzēt ar mikologiem, lai dalītos savos novērojumos. Pieejama gan Android, gan Apple operētājsistēmām.

Mushroom Identify-Automatic

Šī lietotne ļauj fotografēt savvaļā augošas sēnes un automātiski noteikt to sugu. Lietotnē ir vairāk nekā 900 sēņu sugu un ir uzskaitīti to līdzinieki, lai palīdzētu veikt precīzu identifikāciju. Varat uzdot jautājumus par mikoloģiju, pievienot savus atradumus personīgajai kartei vai pārbaudīt kalendāru, lai redzētu, kādas sēņu sugas var atrast konkrētā laika periodā. Pieejams tikai operētājsistēmai Android.

Shroomify

Atšķirībā no citām lietotnēm Shroomify ļauj noteikt sēnes, izvēloties tādas īpašības kā ķermeņa tips un micēlija veidošanās. Tā piedāvā arī interesantu funkciju – ikmēneša sarakstu ar 20 populārākajām sēnēm, kas atrodamas attiecīgajā gadalaikā. Šī lietotne ir pieejama gan Android, gan Apple operētājsistēmām.

Mushroom LITE — Field Guide

Šajā lietojumprogrammā ir vairāk nekā 300 sēņu sugu. Lietotāji var izvēlēties pazīmes, lai identificētu atrastos eksemplārus. Tā piedāvā arī tādas interesantas funkcijas kā sēņu viktorīna un bezsaistes režīms, kas ļauj lietotni izmantot bez piekļuves tīmeklim. Pieejams tikai Apple ierīcēm.

Lasi vēl: Špikeris kodumu atpazīšanai un to ārstēšanai

Book of Mushrooms

Šajā lietotnē ir informācija par 254 sēņu sugām un norādīts, vai tās ir ēdamas, neēdamas vai indīgas. Tāpat kā parastā lauka ceļvedī, jūs varat atpazīt sēnes, izmantojot lietotnē sniegtos fotoattēlus un aprakstus. Tā arī norāda, kurā gadalaikā var atrast katru sēņu veidu. Pieejams tikai operētājsistēmai Android.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment