Kā ātrāk atbrīvoties no kārpām, čūlām, zilumiem un tulznām

Zilumi

Uzreiz liec klāt aukstumu, uzreiz ir jāaptur asinsizplūdums zem ādas. Un uzzied kād smēri pret zilumiem. Ja zilums ir pārāk ciets, vai pārāk mīksts tad vērsies pie ārsta. Iespējams tev ir atvērta iekšējā asiņošana.

Griezumi un skrāpējumi

Šādu brūci uzreiz netīri ar spirtu vai ūdeņradi, labāk nomazgā ar ūdeni un parastām ziepēm. Un neļauj brūcei elpot, vislabāk izmanto vazelīnu vai marli, lai nodrošinātu vidi bez baktērijām. Kad brūce sadzijusi, vismaz 2 nedēļas aizsargā no saules stariem. Ja brūce ir pārāk liela, dodies pie ārsta lai sašuj un seko līdzi visiem apsārtumiem, vai strutām, piepampumiem.

Nelieli apdegumi

Turi zem auksta ūdens 3-5 minūtes. Ledu turēt klāt nedrīkst. Kā arī nedrīksti pievienot klāt sviestu ar rasties infekcijas. Labāk 2 reiz dienā iezied ādu ar alvejas krēmu. Ja apdegums ir lielāks nekā tava plauksta dodies pie ārsta.

Tulznas

Noberzi kāju vai roku? un ir parādījušās tulznas? Veselas tulznas sadzīst ātrāk. Vienkārši uzlīmē pa virsu plāksteri, kas pasargās no berzēšanās. Parasti tulznas pāriet vienas nedēļas laikā. Ja tulzna pati pārplīst, neplēs to nost, piegludini viņu klāt ādai. Nomazgā tulznu ar ziepēm un ūdeni, uzliec vazelīnu un tīru marli. Dodies pie ārsta, ja tulznas ir uzpampušas un sarkanas.

Kārpas

Lai atbrīvotos no tiem, nopērc aptiekā līdzeklis ar skābi vai smēri, un zied katru vakaru virsū. Bet šāda ārstēšana var ieilgt uz vairākiem mēnešiem. Ja vēlies tikt vaļā ātrāk dodies pie dermatologa. Bet skābās smēres nedrīkst lietot uz sejas ai rokām, jo tava imūnsistēma nespēj no tām vietām noņemt nost kārpas, tāpēc dodies pie dermatologa.

Avots: www.mhelth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment