Kā ātri un vienkārši noņemt veco līmlenti ”Skoču ” no jebkuras virsmas: efektīvas metodes

Līmlente jau sen tiek izmantota ikdienā un ir kļuvusi par vienu no populārākajiem improvizētajiem līdzekļiem iepakošanai, sīkiem remontdarbiem un citām lietām. Bet, kad to noņemam, visbiežāk uz virsmas paliek nepatīkamas līmes pēdas. Diezgan izturīgs un grūti tīrāms. Bet problēmas risināšanai ir veidi un līdzekļi, un to ir daudz. Nosauksim tikai dažus no tiem.

Augu eļļa

Viens no vienkāršākajiem līdzekļiem līmlentes atlikumu noņemšanai ir parastā augu eļļa. Jebkurš: saulespuķes, sojas. utt. Šī ir universāla metode, piemērota jebkurai virsmai, sākot no stikla līdz metālam. Turklāt metode ir delikāta un nekaitē pamatnei.

Uzklājiet eļļu uz traipa, pagaidiet apmēram 15 minūtes. Līme putos un atpaliks no virsmas. Tā ir šo vielu mijiedarbības ķīmiskā reakcija. Tad atliek vien noslaucīt “putas” un visu noskalot un noslaucīt, noņemot eļļas nosēdumus.

Tādā veidā jūs varat tikt galā pat ar ļoti vecu lenti.

Spirts, etiķis, stikla tīrītājs

Spirts pietiekami ātri tiek galā ar aplikumu, tas ir lielisks šķīdinātājs vielām, kuru sastāvs ir līdzīgs līmlentei. Traipu samitrinām ar vates tamponu vai lupatiņu, ļaujam kādu laiku nostāvēties un iesūkties. Reakcija ir aktīva.

Vienīgais… Ne visu plastmasu šādā veidā var tīrīt, spirts iedarbojas uz dažām līdzīgām konstrukcijām. Tāpēc ir vērts pārbaudīt spirta saskari ar šo konkrēto materiālu kaut kur malā, neuzkrītošā vietā.

Šim uzdevumam diezgan efektīvs ir arī stikla tīrītājs. Tāpat kā pārtikas etiķis. Tas var tikt galā arī ar veciem traipiem. Mēs rīkojamies tāpat: piesakieties, pagaidiet dažas minūtes. Notīriet ar sausu drānu.

Baltais gars

Vēl viens spēcīgs šķīdinātājs ir vaitspirts. Tie parasti notīra pilienus un krāsas traipus uz dažādām pamatnēm. Bet tam ir pakļauta arī līme.

Uzklājiet uz salvetes; noslaukiet “netīru vietu”, nomazgājiet to ar citu salveti vai nomazgājiet.

Lasi vēl: “Vienkārši ieberu un ej gulēt, bet no rīta pods būs baltāks par sniegu” – pārbaudu pazīstama santehniķa padomu!

Darbojas! Vienkārši neizmantojiet šo šķīdinātāju krāsotiem vai delikātiem materiāliem. Var radīt bojājumus.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment