Kā attīstīt derīgus ieradumus? + Gribasspēka tests

Lai cik tas šķistu savādi, kontrolēt pašam sevi ir ļoti sarežģīti. Tāpēc, lai iesāktā pašpilnveidošanās programma netiktu pamesta pusratā vai arī netiktu aizmirsts ievērot pareizu uzturu, šīs lietas jāpadara par ikdienas dzīves neatņemamu sastāvdaļu.

Citiem vārdiem sakot, tie jāpārvērš par ieradumu. Jebkurā darbā vajadzīgs sistemātiskums. Ja cilvēks, piemēram, nolēmis no rītiem vingrot, tas jādara regulāri, nevis tikai tad, kad sagribas vai ja gaidāmas lielas svinības vai nopietna tikšanās un “jānomet” pāris kilogramu liekā svara, lai varētu ietilpt goda apģērbā.

Lai fizisko aktivitāti padarītu par dzīves sastāvdaļu, ļoti stipri jātic tās nepieciešamībai un lietderībai un jātic arī sev – savai ciešajai apņēmībai neatkāpties no iecerētā sasniegšanas. Proti, visām darbībām jābūt vērstām vēlamā rezultātā sasniegšanai. Ja katrs rīts nosacīti vienā un tajā pašā laikā tiks sākts ar vingrošanu (iesākumā, ļoti iespējams, ar lielu piespiešanos) vai arī par ieradumu pakāpeniski tiks pārvērstas citas veselīgas nodarbes, drīz vien vairs nevajadzēs ar skaudību noraudzīties uz skaistiem un veselīgiem ļaudīm. Parādīsies ne tikai lepnums par sasniegto, būtiski uzlabosies gan izskats, gan pašsajūta.

Pats par sevi saprotams, ka viss rakstītais tā vai citādi ir saistīts ar gribasspēku. Kas tad būtībā ir gribasspēks? Tā ir prasme izvirzīt sev skaidru mērķi, noformulēt konkrētus uzdevumus, uzņemties atbildību par savu izvēli, nelokāmi tiekties sasniegt vēlamo rezultātu, pārvarēt grūtības, kas šajā ceļā uzrodas, un pašam regulēt savu dzīvi. Noskaidrot, cik stiprs šajā brīdī ir jūsu gribasspēks, palīdzēs tests.

Lasi vēl: “Man apnika būt resnam” – jaunietis izmaina sevi pilnībā, zaudējot 65 kilogramus!

Šķir lapu tālāk, lai pildītu gribasspēka testu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment