Kā cīnīties ar nogurumu: Šīs lietas, kas atrodas tavās mājās, tevi padara nogurušu

 

Kā cīnīties ar nogurumu: Pārvietojamais bāra galdiņš

Naktsmice tev palīdzētu aizmigt ātrāk, bet glāze vīna nodarīs gluži pretējo. Pēc tās izdzeršanas vari sagaidīt bezmiega nakti, un no rīta pamostoties tu to vien vēlēsies kā palīst atpakaļ zem segas.

Lavandas sveces

Jā, iespējams, ka lavandas sveču smarža tev šķiet relaksējoša, bet tieši tā paša iemesla dēļ tu jūties nogurusi. Veslijas universitātes psihologi atklāja, ka cilvēki, kuri lavandas smaržu sajuta pirms gulētiešanas, gulēja ciešākā miegā, bet dienas laikā lavanda padarīja tos nogurušākus.

Tavas mīļākās ātrās uzkodas

Noliec nost kartupeļu čipsus. Ēdieni, kas ir piesātināti ar ogļhidrātiem un taukiem, paaugstina cukura līmeni asinīs, kam seko ātrs kritums, kas liks tev justies nogurušai.

Termostata iestatījumi

Pētījumi ir atklājuši, ka optimālā temperatūra gulēšanai ir diezgan vēsa – 15.5° līdz 20°C. Šī iemesla dēļ, ja tu dienas laikā uzturi telpas vēsas, pastāv ļoti liela iespējamība, ka drīzāk vēlēsies nosnausties, nevis tikt galā ar tekošajiem darbiem.

 Lasi arī: Moka nogurums un nespēks? Uzzini, kā visvieglāk un ātrāk atjaunot enerģijas rezerves

Tavs mobilais telefons

Šī ierīce ir atkarību izraisoša, dienas laikā tā tevi nogurdina. Nacionālais miega nodibinājums atklāja, ka 20% cilvēkus vecumā no 19 līdz 29 gadiem nakts laikā pamodināja negaidīts zvans, īsziņa vai e-pasts. Tas pārtrauc miegu un nākamajā dienā tu jūties pilnīgi nelietojams.

Aizkari

Kāds pētījums atklājis, ka biroja darbinieki, kuri dienas laikā redz dienas gaismu un kuru birojos ir logi, guļ par 46 minūtēm ilgāk. Tas pats attiecas arī uz tavu māju – jo vairāk dabīgās gaismas tajā ienāk, jo labāk tu naktī gulēsi.

 

Arī interesanti: 8 vienkārši vingrojumi pret nogurumu. Izpildāmi kaut vai birojā! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

Avots: www.womansday.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment