Kā dārzā izaudzēt milzīgas bietes: 3 labākie agronoma ieteikumi

Bietes izaugs ne tikai lielas, bet arī neticami garšīgas.

Ukraiņu zinātniece-agronome Anastasija Kovrija dalījās noslēpumos, pateicoties kuriem var izaudzēt iespaidīga izmēra bietes. Pēc speciālistes domām, ir tikai jāizmanto daži triki.

Pirmkārt, jums būs jāuzrauga augsnes skābums. Tā nedrīkst būt pārāk augsta. Pretējā gadījumā bietes attīstīsies daudz sliktāk. Augsnes skābumu var samazināt, izmantojot parastos koksnes pelnus. Kritiskos gadījumos ir vērts izmantot dolomīta miltus.

Ne mazāk svarīgi ir retināt stādījumus. No dobēm jānovāc arī nevajadzīgie dīgsti. Lielo sakņu kultūru attīstībai ir nepieciešama telpa, tāpēc ir laicīgi jāatbrīvo vieta blakus kultūrai, citādi tās augs mazas.

Lasi vēl: Neparasti garšīga cepumu kūka bez cepšanas 30 minūtēs!

Tomēr īpaša uzmanība jāpievērš nezālēm. To klātbūtne dobēs ir postoša bietēm. Jo īpaši tāpēc, ka kaitēkļi aizņem barības vielas un neļauj kultūrai attīstīties. Tāpēc nezāles jānovāc, tiklīdz tās parādās dobē.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment