Neiedomājieties par izmešanu: kā izmantot tomātu stādu lakstus mēslošanai un aizsardzībai pret laputīm

Šajā rakstā uzzināsiet, vai tomātu stādu lakstus var likt komposta bedrē un ko ar tiem dara pieredzējuši dārznieki.

Visi dārzkopji, kas audzē tomātus, agrāk vai vēlāk saskaras ar problēmu. Pēc pārsēšanas un krūmu retināšanas ir jāizlemj, kur likt tomātu lakstus.

Nedomājiet, ka tomātu lakstus var tikai izmest. Patiesībā ir diezgan daudz tomātu lapu izmantošanas iespēju.

Ko var pagatavot no tomātu lakstiem – galvenās iespējas

Ja jums ir palicis daudz tomātu augu lapu un kātiņu, varat tos vienkārši izmest. Taču jums jāsaprot, ka tādējādi atņemat sev iespēju iegūt lielisku mēslojumu. Tas attiecas tikai uz labiem krūmiem. Ja tomātu ir skāruši kaitēkļi vai kaites- ir tikai viena izeja. Šādas lapas ir jāizmet, bet ne komposta kaudzē.

Varat arī sadedzināt lapu kārklu. Un no pelniem jūs iegūsiet labu mēslojumu, kas sezonas sākumā un beigās jāizkaisa uz zemes. Vienkārši iemaisiet pelnus augsnē, tādējādi jūs to pabarosiet ar derīgiem elementiem.

Ja tomātu krūmi un lapas ir veselas, sezonas beigās tos var atstāt uz dobēm. Rudenī un ziemā tas viss sadalīsies, un pavasarī zemi varēsiet pārrakt, piesātinot to ar labu mēslojumu.

Tomātu laksti augsnes uzlabošanai

Lieliska iespēja izmantot tomātu lakstus ir kompostēšana. Esiet gatavi, ka process būs diezgan ilgs. Sasmalciniet tomātu lakstus un pēc tam nosūtiet tos uz kompostu, pārklājot ar augsni. Vai ir iespējams kompostēt tomātu lakstus, tos nesasmalcinot? Protams, bet tad kompostēšanas process būs vēl ilgāks.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Jebkurā gadījumā neaizmirstiet topošo mēslojumu aplaistīt ar vāju vara vitriola šķīdumu. Profilakse ir ārkārtīgi svarīga. Pat ja jums šķiet, ka uz velēnas nav fitoftorozes, tā jau var būt skārusi krūmus.

Kā pasargāt augus no laputīm un skudrām, izmantojot tomātu lakstus, lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment