Lūk, kā tavs gultas matracis tevi padara slimu

 

Ja tava istaba bieži kļūst mitra, tad pie slimību saķeršanas var būt vainojams arī pelējums. (Bet šādā gadījumā bojājas ne tikai matracis, bet arī citas lietas, kas ir atrodamas tavā istabā)

Ja problēma slēpjas tavā matracī, tad ļoti laba izeja no tā ir gultas neklāšana no rīta. Baktērijām un pelējumam ļoti patīk silts, tumšs klimats, bet ar gultas saklāšanu tu šādu klimatu radi, kas veicina baktēriju vairošanos. Tev nevajag ņemt nost palagus. Vienkārši segas atstāj nesaklātas un nesakārtotas.

Matracis ir pārpildīts ar ķimikālijām

Poliuretāns, formaldehīds un skudrskābe ir tikai dažas no matracī sastopamajām ķimikālijām. Poliuretāns ir viegli uzliesmojošs – daudzi matraču ražotāji nodrošina savus matračus ar liesmu slāpētāju ķimikālijām, kas ar laiku atbrīvo toksīnus, kas vēlāk var parādīties grūtnieces placentas audos.

Citas ķimikālijas var izraisīt niezi ecu, kakla, deguna un plaušu apvidū. Tas vēlāk tiek saistīts ar alerģijām, orgānu toksicitāti un dažos gadījumos pat vēzi. 

Ko tev vajadzētu darīt? Iegādājies organisku matraci, kurā vismaz 95% sastāvdaļu ir organiskas – un pārējais sastāvs nedrīkst saturēt liesmu slāpējošas ķimikālijas vai poliuretānu.

Tavā matracī ir ieperinājušās blaktis

Tavs matracis var būt mājās ļoti daudz blaktīm un putekļu ērcītēm, ar kurām tu katru nakti apkampies. Guļot uz sava spilvena un palaga tu vari ieelpot kukaiņu fekāliju granulas. 

Pretīgi, vai ne? Pētījumi ir pierādījuši, ka matracis var saturēt no 100 000 līdz pat 2 miljoniem putekļu ērcīšu, un aptuveni pēc desmit gadiem tava matrača svars ir dubultojies šo ērcīšu dēļ.

Ko tev vajadzētu darīt? Nopērc matrača aizsargu vai arī regulāri to izsūc ar putekļsūcēju – vismaz reizi nedēļā.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">murgs</cite>

    Uzvilkšu veco zīda kleitu un iešu gulēt siena šķūnī. Būs viss dabīgs, arī kukaiņi.

Leave a Comment