Kā izaudzēt neiedomājami skaistu petūniju, lai tā priecētu visu vasaru

Petūnija ir pazīstams augs, to zina teju visi. Petūniju nepretenciozitāte, izskats un ziedēšanas noturība jau sen to ir padarījusi par vienu no populārākajiem vasaras ziediem. Bet, pareizi apgriežot petūnijas, tās var pārvērst patiesi daiļā krūmā.

Lai petūnija iegūtu skaistu izskatu, svarīga ir auga spēja vienā sezonā izaudzēt milzīgu skaitu sānu dzinumu.

Petūniju sēšana un pārstādīšana

Mūsdienās var nopirkt plašā izvēlē jau izaudzētus petūniju ziedus. Ja tomēr gribat petūniju sēt pats, tas jādara līdz agram pavasarim. Petūnija nevar lepoties ar labu dīgtspēja, tāpēc mēs iesakām sēt ar rezervi. Ieteicams ņemt vieglu, irdenu augsni ar neitrālu skābumu. Tāpēc jūs varat patstāvīgi sagatavot substrātu. Lai to izdarītu, sajauciet nostāvējušos humusu, kūdru, smiltis ar velēnu un lapu augsni proporcijās 2: 2: 1: 2.

Šo līdzekli jāizmanto arī tad, ja nopērkat maijā vai jūnijā jau gatavi izaudzētu petūniju. Pārstādot to podā ar šādu substrātu, petūnija turpinās augt arvien labāk un ziedi būs koši un veselīgi visas vasaras garumā.

Pēc petūnijas pārstādīšanas šādā augsnē, to nepieciešams laistīt no smidzināšanas pudeles 2 reizes dienā. Mēs iesakām rīkoties uzmanīgi, jo pēc pārstādīšanas augs var būt jūtīgs. Svarīgs ir arī mitruma līdzsvars. Tam jābūt balansā.

Apgriešana

Lai petūnijas priecētu visu vasaru, un kļūtu arvien skaistās, tās ir regulāri jāapgriež. Apgriešanas procedūra jāveic diezgan bieži, jo augs attīstās ļoti ātrā tempā. Pirmo apgriešanu veicot, no pamatnes jāsaskaita 4 lapiņas (reizēm 5) un jānogriež visu lieko. Petūnijas lapām jābūt bez redzamiem bojājumiem.

Starp citu, nogriezto petūnijas daļu, ja tā ir pietiekami liela, var ielikt ūdens glāzē, un tur tā dos saknes. Bet galvenajam augam pēc apgriešanas tagad būs papildu dzinumi. Un tas ir tieši tas, kas mums vajadzīgs. Kad petūnija būs paaugusies apmērā, tā atkal jāapgriež.

Lasi arī: Lai nodrošinātu pelargoniju sulīgu ziedēšanu, obligāti jāzina šie noteikumi! Tad jūsu ziedus apskaudīs visi kaimiņi

Ja esat iegādājies pavisam nelielu petūniju, noteikti nevajag uzreiz steigties un apgriezt pārāk īsus dzinumus. 4-5 lapas ir tieši tas, kas jums nepieciešams.

Petūniju apgriešana jāveic reizi mēnesī. Ja ļoti vajag, tad 2 reizes. Bet ne vairāk.

Petūnija ir brīnišķīgs augs ar daudzām skaistām lapām, zariem un ziediem. Siltajā sezonā viņa vienmēr izskatās eleganti, un tā nevienu neatstāj vienaldzīgu. Rūpēties par viņu nav tik grūti, ja zināt, ko darīt. Galvenais, sagatavojiet labu augsni, laistiet ar mēru un veiciet regulāru apgriešanu.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment