Pagatavošana
Lielā bļodā raugu labi samaisiet ar siltu ūdeni. Tad pievieno pilngraudu miltus un maizes miltus, visu kopā samaisa un atstāj uz 30 minūtēm.
Lasi vēl: Kāpēc pievienot etiķi ūdenim, ar ko mazgājat grīdu: jūs vēlēsieties, kaut būtu zinājuši to ātrāk
Pievienojiet sāli, vēlreiz samaisiet un atstāj vēl skaistu 6-8 stundas. Mīklu var mīcīt nākamās 2 stundas ik pēc 30 minūtēm, pēc tam intervālu starp mīcīšanām palielināt līdz stundai un beigās atstāj mierā uz 2-3 stundām.
Piparus un sīpolus smalki sagriež, sieru sagriež mazos kubiņos, visu samaisa mīklā. Labi ir ļaut mīklai gatavā veidā atpūsties vēsā vietā 8-10 stundas.
Labi uzkarsē cepeškrāsni un cep 10 minūtes 230-250 grādu temperatūrā, pēc tam temperatūru samazina līdz 200-220 un cep 25 minūtes zem vāka. Pēc tam noņemiet vāku un cepiet vēl 10 minūtes vai līdz maizīte iegūst zeltainu krāsu. Gatavās maizes temperatūrai iekšpusē jābūt apmēram 100 grādi.
Vislabāk maizi ēst pēc tam, kad tā ir atdzisusi.
Tevi noteikti interesēs
- Šefpavārs Mārtiņš Sirmais mūziķim Mikam Dukuram un viņa līgavai Endijai parāda, kā pagatavot kartupeļu sacepumu: lai izdotos perfekti, ir tikai viens triksby Laura Blūma
- Mana ome no Valmieras nekad Lieldienu laikā neiet uz kapsētu – atklāšu kāpēc viņa tik strikti turas pie tāby Sandra Ločmele
- Tiek nosaukts likumsargu 360 grādu auto kameras biežāk fiksētais pārkāpums Latvijā – daudzi pieļauj vienu un to pašu kļūduby Sandra Ločmele