Pagatavošana
Lielā bļodā raugu labi samaisiet ar siltu ūdeni. Tad pievieno pilngraudu miltus un maizes miltus, visu kopā samaisa un atstāj uz 30 minūtēm.
Lasi vēl: Kāpēc pievienot etiķi ūdenim, ar ko mazgājat grīdu: jūs vēlēsieties, kaut būtu zinājuši to ātrāk
Pievienojiet sāli, vēlreiz samaisiet un atstāj vēl skaistu 6-8 stundas. Mīklu var mīcīt nākamās 2 stundas ik pēc 30 minūtēm, pēc tam intervālu starp mīcīšanām palielināt līdz stundai un beigās atstāj mierā uz 2-3 stundām.
Piparus un sīpolus smalki sagriež, sieru sagriež mazos kubiņos, visu samaisa mīklā. Labi ir ļaut mīklai gatavā veidā atpūsties vēsā vietā 8-10 stundas.
Labi uzkarsē cepeškrāsni un cep 10 minūtes 230-250 grādu temperatūrā, pēc tam temperatūru samazina līdz 200-220 un cep 25 minūtes zem vāka. Pēc tam noņemiet vāku un cepiet vēl 10 minūtes vai līdz maizīte iegūst zeltainu krāsu. Gatavās maizes temperatūrai iekšpusē jābūt apmēram 100 grādi.
Vislabāk maizi ēst pēc tam, kad tā ir atdzisusi.
Tevi noteikti interesēs
- Sinoptiķi brīdina par nelabvēlīgām laikapstākļu izmaiņām no 18. decembra -ko tas nozīmē tuvākajām dienām
- 16. decembrī sāksies kaut kas neredzēts kopš 1869. gada: sinoptiķi brīdina iedzīvotājus par to, kas sagaidāms
- Mana Daugavpils kaimiņiene nolēma atjaunot fiksētā tālruņa pieslēgumu – prasīju kāds iemesls tam un viņa atbildēja
- Vīrs mani aizsūtīja uz laukiem rakt kartupeļus, lai “pilsētnieci iemācītu strādāt” – pastāstīšu ko es izdarīju un kā vēl iemanījos nopelnīt
- Meteorologs Toms Bricis maina līdzšinējās prognozes par laika apstākļiem svētku nedēļā: atklāj, cik zemu noslīdēs temperatūra
- Vienkāršā tortes recepte steigā – nav vajadzīga ne cepeškrāsns, ne mikseris, bet svētkos vienmēr izdodas tik ļoti garda









