Kā izglābt pārsālītu zupu?

Sāls lietošana “pēc acs” vai “pēc garšas” ir lieliska ideja, taču tikai līdz brīdim, kad saprotat, ka zupa ir neticami sāļa.

Un kā šādu ēdienu pasniegt uz galda? Tieši tā, to nevar darīt. Vispirms tas ir jālabo un tad var barot ģimenes locekļus, lai nekristu kaunā.

Mēs iesakām neatšķaidīt buljonu ar ūdeni – tā dēļ tas iznāks mazāk aromātisks un sātīgs. Bet ir viens pavisam vienkāršs vecmāmiņu triks, kas palīdz ātri izlabot pat vistrakāk pārsālīto zupu.

Šādos gadījumos vislabāk pievienot veselu nomizotu kartupeli un turpināt vārīt zupu ar to. Pēc brīža dārzenis uzsūks lieko sāli, un jūs varēsiet atviegloti izelpot.

Lasi vēl: Zinātnieki konstatējuši, ka miegs dienas laikā var būt bīstams veselībai

Beigās atliek tikai izņemt kartupeli no katla, nobaudīt zupu (iespējams, kartupeļi ir uzsūkuši pārāk daudz sāls) un, ja viss ir kārtībā, var liet zupu šķīvjos, pasniegt ar zaļumiem un pasniegt.

Neviens no ģimenes locekļiem pat nenojautīs, ka ar ēdienu ir bijušas problēmas. Starp citu, ņemiet vērā, ka, jo lielāki ir kartupeļi, jo vairāk sāls tie uzsūc. Tāpēc varbūt beigās būs jāpievieno papildus sāls!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment