Sena tibetiešu dziednieciska recepte: ingvera tinktūra

Ingvers ir pazīstams kā austrumu kulinārijas garšviela, ko izmanto bērnībā iecienītajos auzu pārslu cepumos un citos konditorejas izstrādājumos, kā arī kā dažādu dārzeņu, gaļas un zivju ēdienu garšvielu.

Indijā un Ķīnā ingveru jau tūkstošiem gadu izmanto kā vērtīgu dabisku līdzekli daudzu slimību ārstēšanai, sākot no saaukstēšanās un rīta nelabuma grūtniecības laikā līdz pat nopietnām elpošanas un gremošanas sistēmas slimībām. Kā ārstnieciskos līdzekļus uz ingvera bāzes izmanto tēju un tinktūru, ko pēc ārsta norādījuma var lietot ikviens, kam nav kontrindikāciju un personiskas nepanesības pret šo produktu.

Kāda ir ingvera tinktūras lietderība?

Mūsdienās ingvera tēju un citus ārstnieciskos līdzekļus uz ingvera bāzes visbiežāk lieto svara samazināšanai, jo tas stimulē asinsriti un vielmaiņas procesus organismā, samazina holesterīna līmeni asinīs, veicina tauku dedzināšanu un svara zudumu.

Lasi vēl: Kā izglābt pārsālītu zupu?

Ingveram piemīt arī tonizējoša, pretsāpju, dziedinoša, spazmolītiska, pretiekaisuma un atkrēpošanu veicinoša iedarbība. Pateicoties augstajam antioksidantu saturam, ingvers palīdz attīrīt un atjaunot organismu, kā arī pasargā no vēža audzēju rašanās. Turklāt tas palīdz pie muskuļu un galvassāpēm, augsta asinsspiediena, sirds un asinsvadu sistēmas slimībām.

Ingvera tinktūras lietošana iepriekš minēto slimību gadījumā sniedz ilgtermiņa pozitīvu efektu un ievērojami uzlabo cilvēka veselības stāvokli.

Ingvera sakni var lietot svaigu, kaltētu, kā arī pulvera veidā. Bet svaigā saknē, protams, ir visvairāk vērtīgo elementu un dabīgo uzturvielu.

Ingvera tinktūras recepti lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment