Kā izmainīt ierasto uzvedību

 1. Atbrīvojieties no dažiem saviem ieradumiem: kā jūs ģērbjaties, tīrat zobus, aiztaisāt durvis u.t.t. Ja ieradumi nešķiet pietiekami efektīvi vai arī to izmaiņas jūs ieinteresē – pamēģiniet tās pamainīt. Kas notiksies? Vai saņemsiet baudu, mācoties darīt kaut ko jaunu? Vai arī saskarsieties ar apgrūtinājumiem? Vai neizmainīt visu to Jūsu uzvedības shēmu? Kas notiek, kad kāds dara darbu līdzīgu kā Jums? Vai Jums nekaitina atšķirības? 

2. Pamostoties, pirms ceļoties augšā, padomājiet par iespēju sajust vai rīkoties savādāk, ne tā, kā parasti. Nepieņemiet lēmumus, kuriem ir jābūt neapšaubāmi izdarītiem, vienkārši vizualizējiet iespējamās prastākās un vienkāršākās, izpildāmās izmaiņas jūsu parastajā kārtībā. 

3. Izskatiet pēc iespējas vairāk jūsu “iezīmes” – runa par drēbēm, par uzvedību kopumā – un uzdodiet sev jautājumu: kam par godu jūs tās mantojāt? Draugiem? Ienaidniekiem? Ja jūs šīs iezīmes apmierina, tad vai jūs jūtat labvēlīgumu no to avota? 

4. Pasekojiet līdz savai reakcijai, skatoties kādu kino filmu vai arī izrādi. Atzīmējiet to, ar kādām sejas izteiksmēm jūs tās skatieties? Vai jums nešķiet, ka būtu grūti tās izmantot ikdienā? 

5. Atcerieties attiecībā pret kuru jūs jūtat vainu vai aizvainojumu. Vai līdzīgas rīcības izsauktu šīs pašas sajūtas, ja tās piederētu kādam citam? Tagad atceraties par savām attiecībām ar šo cilvēku kopumā. Vai Jūs vēlaties izmainīt attiecības starp Jums? Tad tā vietā, lai ciestu no vainas sajūtām un aizvainojumiem, pameklējiet veidus, lai attiecības padarītu vēl ciešākas. 

 

Avots: for-real-men.info

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Paņem savu Laimīgo Biļeti jau šodien: http://bit.ly/2en6QyG</cite>

    Neatliec uz rītu, ko vari izdarīt jau šodien. Paņem savu Džekpotu nesošo Laimīgo Biļeti jau tagad un sāc 2017. gadu ieejot dzīvē, par kādu vienmēr esi sapņojis!

Leave a Comment