Kā izmantot tējas maisiņus dārzā: pieredzējušu dārznieku triks

Uzzini, vai tējas maisiņus var izmantot kā mēslojumu un kā to pareizi darīt.

Lai uzturētu augus tonizētus un nodrošinātu tos ar nepieciešamajām barības vielām, ir jāseko līdzi tendencēm un efektīviem trikiem. Dārzkopības eksperts stāsta, vai augus var mēslot ar tēju un kam vēl vajadzētu izmantot izmantotos tējas maisiņus.

Ko varat darīt ar veciem tējas maisiņiem – padomi dārzam

Tikai nedaudzi dārzkopji pilnībā saprot, vai tēju var izmantot augu mēslošanai un kam vēl var izmantot tējas maisiņus. Dārzkopības speciālists Harijs Bodels saka, ka galvenais ieguvums no tējas maisiņu izmantošanas dārzā ir slāpeklis, ko tie dod augsnei:

‘’Slāpeklis ir svarīga barības viela augu augšanai, un tējas maisiņi nodrošina vieglu un ilgstošu tā izdalīšanos. Tējas maisiņos esošās organiskās vielas arī palīdz uzlabot augsnes drenāžu un aerāciju. Papildus slāpeklim un fosforam tējas lapas satur arī kāliju. Tēja satur arī tanīnus, kas uzlabo augsnes struktūru un aerāciju. Citiem vārdiem sakot, tējas maisiņus var izmantot kā mēslojumu veselīgāku augu audzēšanai,’’ – norāda Bodels.

Ja jūs interesē šis jautājums, šeit ir 3 veidi, kā izmantot vecus tējas maisiņus, lai uzlabotu augu stāvokli.

Tējas maisiņi kā mulčas vai komposta piedeva

Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā palīdzēt mūsu augiem vislabāk uzplaukt, ir sniegt tiem ne tikai nepieciešamās, bet arī papildu barības vielas. Džeina Dobbsa, Allens Gardeners vadošā dārzniece, teica:

‘’Lietojot tējas maisiņus kā mēslojumu, izvēlieties organiskus zīmolus un tos kompostējiet. Pirms kompostēšanas vispirms izņemiet tējas maisiņu no papīra iepakojuma. Tas paātrinās kompostēšanu, un lapas sadalīsies ātrāk.’’

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Tomēr ir svarīgi apzināties, ka tēja pati par sevi ir ļoti vājš mēslojums, tāpēc to vislabāk izmantot kopā ar citiem organiskajiem un minerālmēsliem.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment