Kā klājas Norai Ikstenai, kurai visa Latvija vāca līdzekļus ārstēšanai

Vēl augustā izskanēja ziņa, ka rakstniece Nora Ikstena cietusi avārijā. Viņas ārstēšanai tika savākti līdzekļi. Izdevumā «Privātā Dzīve» Evijas Kalnbērzas rakstā «Svinam dzimšanas dienu kopā ar ārstiem» Noras māsa stāsta, kā viņai tagad klājas.

Kopš augusta sākuma Nora atveseļojas mājās stingrā māsas un ārstu uzraudzībā. Kā stāsta Indra – visās frontēs notiek intensīvs ārstniecības process un arī rezultāti ir sasniegti.

 

“15.oktobrī mājās kopā ar ārstu un tuviem draugiem nosvinējām manas māsas 53.dzimšanas dienu. “Mums viss iet ļoti labi,” viņa piebilda.

 

Viņa arī stāsta, ka līdz gada beigām publiska diskusija par Noras Ikstenas notikušo nenotiks.

 

Portāls NRA jau rakstīja, ka dramaturģe Māra Zālīte vērsās pēc palīdzības pie Latvijas sabiedrības: “Aprīļa sākumā ar Noru notika nelaime. Ārsti nebija īpaši optimistiski. Nora bija uz mūžības nāves. Ārsti un Nora cīnījās par viņu dzīvi. Viņi uzvarēja, un šeit mēs esam. No vakardienas ir 2022. gads. 4. augustā Nora atgriezās mājās! Lai nodrošinātu pilnīgu atveseļošanos, joprojām ir nepieciešama ilgstoša ārstēšana un rehabilitācija. Savas daiļrades zenītā atrodas Nora Ikstena, kura ir lieliska rakstniece. Mēs nezinām, cik ilgi būs nepieciešama pilnīga atveseļošanās. Norai ir vajadzīga palīdzība un atbalsts. ”

Nāves skavās Ikstena nokļuvusi pēc pašas iniciatīvas, izdzerdama dzīvībai bīstamu devu šķidruma, kas nodara nopietnu kaitējumu iekšējiem orgāniem, rakstīja Inta Mengiša un Ligita Eglīte materiālā “Nora bija uz mūžīgās aiziešanas robežas” izdevumā “Kas jauns”

LASI VĒL: Atklāj šova “Dejo ar zvaigzni” nelāgas aizkulises

Pēdējie gadi rakstniecei bijuši emocionāli un fiziski smagi. Pēc 11 gadu kopdzīves viņa 2019. gadā izšķīrās no sava vīra Levana. Gruzīns nebija uzticīgs sievai un arī uzbruka agresijas lēkmēs. Tas Ikstenam licis zaudēt ticību mīlestībai.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment