Kā kurināt krāsni nedrīkst nekādā gadījumā! 5 biežākās kļūdas kurinot

Dažiem šķiet, ka pat bērns var tikt galā ar krāsns kurināšanu, viņi saka, ka nevajag daudz prāta, vienkārši iemet malku kurtuvē, aizdedzina, un ar to viss beidzas.

Tomēr tas tā nav, un ir vairākas nianses. To ignorēšana var izraisīt nopietnas sekas, tostarp ugunsgrēku. utt. Lai no tā izvairītos, parunāsim par to, kādas ir biežākās kļūdas, ko cilvēki pieļauj, kurinot krāsni.

5 galvenās kļūdas, kurinot krāsni

Nepareizi krāsns nav pietiekami silta, bet jūs aizverat šīberi. Tā dēļ skursteņi un kanāli sāk pildīties ar sodrējiem, tāpat šī kļūda noved pie kondensāta izveidošanās skurstenī, kas notek pašā krāsnī.

Tieši tā – ja nav laika iesildīt krāsni, varat to izmantot. Bet ventilācijas atverei jābūt atvērtai, lai novērstu kondensāta un kvēpu parādīšanos.

Nav pareizi ilgi kurināt krāsni, neaiztaisot šīberi , un līdz ar to, radot krāsns pārkaršanu. Tādā gadījumā notiek situācija, kad ļoti ātri sadeg. Tas notiek tāpēc, ka pienāk liels daudzums skābekļa, padarot degšanu ievērojami spēcīgāku. Turklāt šāda kurtuve ievērojami nolietojas un saīsina skursteņa dūmeņu kalpošanas laiku.

Lasi vēl: Kāpēc kaķis vispirms laiza un tad pēkšņi iekož cilvēkam?

Pareizi – Tiklīdz plīts ir uzsilusi, ir nepieciešams aizsegt ventilācijas atveri. Pateicoties tam, skābekļa plūsma ievērojami samazināsies, un jums būs retāk jāmaina skursteņa caurules.

Vecmāmiņas saldā recepte: gaisīgs kefīra pīrāgs ar āboliem bez olām (+kā pagatavot: solis pa solim)

Ir nepareizi pievienot krāsnīm malku, līdz temperatūra mājā ir jums ērta. Ja jūs to darāt, krāsns konstrukcijā sāks parādīties plaisas. Un, lai tos noblīvētu, jums ir jāpieliek diezgan daudz pūļu, strādājot ar karstumizturīgu mastiku. Turklāt šāds remonts neatrisinās problēmu 100%.

Pareizi – jāņem vērā, ka siltums neceļas uzreiz un kurināšana jāaptur agrāk, pat ja mājā nav pietiekami silts. Ja pastāvīgi pārkurināsiet, tad vienkārši velti tērēsiet kurināmo un sabojāsiet krāsni.

Lasi vēl: Marinējiet sīpolus bez etiķa un citrona. Ideāla uzkoda gaļai vai vienkārši salātiem

Nav pareizi aiztaisīt aizbīdni, pirms izdeg visa malka. Tā rezultātā izplūdes tvana gāze neieplūdīs dūmvadā, izplatoties pa telpu. Domāju, ka par saindēšanos ar tvana gāzi lieku reizi var neatgādināt, visi, tātad, ir dzirdēti.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment