Kā mājas apstākļos izārstēt stomatītu? Viens no iedarbīgākajiem līdzekļiem!

k-tulks stomatīts 2

Kā ātri tikt vaļā no stomatīta?

Tie, kas jau ir piedzīvojuši šo slimību, zina, ka no brīža, kad izveidojas čūla, līdz brīdim, kad ir sasniegts vissāpīgākais moments, paiet noteikts laiks. Tas dod mums iespēju un laiku, lai uzsāktu stomatīta ārstēšanu.

Tāpēc, kad esat pamanījuši mazu baltu čūlu savā mutes dobumā, izmantojiet “Džentlmenis.lv” ieteikumu, lai no tās pēc iespējas ātrāk tiktu vaļā. Īpaši vecākiem vajadzētu pievērst šim uzmanību, jo bērniem stomatīts mēdz būt bieži.

 

Sastāvdaļas:

1 tējkarote sāls

300 ml silta ūdens

¼ citrona

Lasi arī: Kādēļ dzeramā soda ir viens no labākajiem un daudzpusīgākajiem produktiem? Fakti, ko vēl nezinājāt!

Pagatavošana un lietošana:

Izkausējiet sāli 200 ml silta ūdens. Ar šo maisījumu pāris reizes dienā izskalojiet muti.

Vakarā, atlikušajos 100 ml ūdens, izspiediet citrona sulu un izdzeriet to. Cukuru nepievienot!

Jūs būsiet pārsteigti, ka, no rīta pamostoties, mutes dobumā nebūs palicis neviena balta plankumiņa. Profilaksei vēlreiz izskalojiet muti ar sālsūdeni.

Turpmāk Jūs zināsiet, kā rīkoties stomatīta gadījumā. Ir vērts padalīties ar šo informāciju, vai ne tā?

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Edžus</cite>

    Nākamajā rītā nevarēju atvērt muti vispār. Paldies par laika izšķiešanu un par pagarinātām mokām.

    • <cite class="fn">Valēris</cite>

      Protams ka jūs nākamajā rītā nevarējāt atvērt muti.Jo šajā “ārstnieciskajā šķidumā” ir sāls un citrons.Abas šīs lietas kairina mutes dobuma gļotādu,tādā veidā palielinot stomatīta attīstību un kairinājumu.Vislabākās zāles pret stomatītu ir aptieka nopērkamās ziedes,kuru sastāvā ir lidokaīna hidrohlorīds un metiluracils,kas atsāpina un ārstē mutes dobumu,kā piemēru varu minēt:Sanagel,Stomagel. Vienmēr atceraties,internets nav ārsts!!

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Man ļoti palīdzēja dzeramā soda. Novārītu siltu ūdeni ielej nedaudz krūzē,sajauc ar vienu tējkaroti sodi. Paņem malciņu siltu maisījumu nedaudz patur mutē un izspļauj. Tā pāris reizes patur un sāpes pāriet un ātri sadziest. Es tā darīju 3 reizes dienā. Rītā, pustdienā un vakarā. Tai pašā dienā viss bija atmiris un vairs nesurkstēja. Varēju pāēst, padzert un pasmaidīt. Jo man viņi sametās uz iekšlūpām un nedaudz uz mēles.Grūti bija pasmaidīt. Nu jau ir pavisam labi.

Leave a Comment