Kā man vecmāmiņa teica: “Virtuvē šim produktam ir vienmēr jābūt pa rokai!” (+dažādas maltītes, kuras var pagatavot)

Ar šo sastāvdaļu pagatavot ideālas kotletes, siera kūkas un pat picas nesagādās nekādas problēmas. Galvenais izmantot pareizi izstrādātas receptes.

Manna ir produkts, kas ieņem svarīgu lomu daudzās virtuvēs visā pasaulē. Šim produktam, kas izgatavots no kviešu graudiem, ir daudz  īpašību, un to plaši izmanto kulinārijā, lai pagatavotu dažādus ēdienus.

Viena no mannas priekšrocībām ir tās vieglā sagremojamība organismā. Pateicoties tam, tas ir populārs kā produkts diētisku, vienkāršu ēdienu pagatavošanai, kā arī bērnu un cilvēku ar gremošanas traucējumiem barošanai. Manna ir bagāta ar cieti, kas nodrošina ātru sāta sajūtu un ir laba zarnu darbībai.

Viens no slavenākajiem ēdieniem no mannas ir putra. Šis ir tradicionāls ēdiens, ko gatavo visā pasaulē. Mannas putra var būt salda vai sāļa, tai pēc garšas pievieno ūdeni, sviestu, cukuru, sāli un citas sastāvdaļas. Turklāt mannu izmanto dažādu desertu cepšanai, piemēram, mannu, smalkmaizītes, pīrāgus utt.

Manna ir B vitamīnu, dzelzs, cinka un magnija avots. Tāpēc tā lietošana palīdz stiprināt imūnsistēmu, uzlabo sirds un asinsvadu sistēmas darbību un vielmaiņu.

Manna ir daudzpusīgs produkts, no kura var pagatavot visdažādākos ēdienus, sākot no putrām un beidzot ar desertiem. Tās vieglā sagremojamība, uzturvērtības un spēja izmantot dažādos kulinārijas eksperimentos padara mannu par neaizstājamu produktu katrā virtuvē.

Mannas putraimu noslēpumi

Manna nav tikai putras sastāvdaļa! To var izmantot, lai uzlabotu daudzu ēdienu garšu un tekstūru.

Kotlešu kraukšķīgā garoziņa 
Miltu vietā var izmantot mannu. Tas dos garoziņai kraukšķīgumu, kas nelīp kopā.

Nepiedegošs pārklājums
Cepot pīrāgus, cepešpannu pārkaisa ar mannu nevis pārklāj to ar cepamo papīru. Tas neļauj ceptiem izstrādājumiem pielipt pie pannas.

Ideāla picas mīkla
Izrullē picas mīklu, miltiem pievieno nedaudz mannas. Tas padara mīklu elastīgāku, tā nelīp pie galda un veidojas glīta.

Siera kūkas
Biezpiena mīklai miltu vietā pievieno nedaudz mannas. Tas padara kūkas maigākas un gaisīgākas.

Var eksperimentēt ar mannas putraimiem – pārsteidzoši, kā tie var uzlabot jūsu iecienītāko ēdienu garšu un kvalitāti.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment