Kā marihuāna ietekmē Tavu ķermeni?

Ir veikti daudzi un dažādi pētījumi par to kā marihuāna var palīdzēt vēža slimniekiem vai tādiem pacientiem, kuri piedzīvo hroniskas sāpes un citādāk to nav iespējams atrisināt. Lielākoties pētījumu rezultāti ir sarežģīti, ne visai konkrēti un bieži vien konfliktē cits ar citu.

Piemērām, ASV notika milzīga marihuānas ietekmes pētniecība, kurā piedalījās 64885 vīrieši. Vīrieši regulāri smēķēja kanabisu un ārsti sekoja līdzi viņu medicīniskajiem datiem, atklājot, ka, lietojot tikai kanabisu un nesmēķējot tabaku, šādas vielas smēķēšanai nav nekādas saistības ar tabakas izraisītajiem vēža paveidiem. Tomēr atklājās arī sakarība starp zāles pīpēšanu un prostatas vēža riska paaugstināšanos.

Mazāks pētījums Ziemeļu Āfrikā, kurā piedalījās 770 vīri, noskaidrojās, ka smēķējot gan kanabisu, gan tabaku ievērojami palielinās plaušu vēža risks.

Savukārt ASV pētījums atklāja, ka, smēķējot tikai marihuānu, 20 gadus pēc kārtas, tas nekādi nav ietekmējis plaušu stāvokli saistībā ar gaisa cirkulāciju un elpošanu. Marihuāna un tās paveidi ir ieteikti lietot vēža slimniekiem, lai uzlabotu viņu gremošanas sistēmu un apetīti.

 

Avots: nytimes.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment