Kā mēs aizmirsām par struteņu priekšrocībām. Augs, kas pasargā mūsu stādījumus no kukaiņu kaitēkļiem.

Tiesa, par tādu augu kā strutene esam pavisam aizmirsuši. Un, ja mēs to atceramies, tas ir tikai kā nezāle, kas izdala  sulu. Atceros, bērnībā mana vecmāmiņa apstrādāja problemātiskās ādas vietas ar piena sulu no strutenes. Šeit beidzās manas zināšanas par strutenēm.

Bet šis augs var mums palīdzēt dārzā. No šī auga var saprast mūsu dārza augsnes skābumu. Ja jūsu strutene zied bagātīgi, tā ir pazīme, ka augsne ir paskābinājusies. Un, ja blakus strutenei aug kviešu zāle, aunazāles un piparmētra, tad jūsu augsne ir ļoti skāba.

Arvien vairāk dārzkopju vēlas savos zemes gabalos izmantot dabiskos augu aizsardzības līdzekļus pret kaitēkļiem. Šāda aizsardzība ir strutene, to sauc par dabisko insekticīdu vai augu insekticīdu.

Lasi vēl: Noslēpums vilcienu tējas krūzē: soda un dzelzceļa vēstures pikanti fakti

Strutene ir augu profilakse pret slimībām un atbaida kaitēkļus, īpaši puķu kultūras.

Pirms sīpolu un ķiploku stādīšanas strutene tiek sasmalcināta un stādīta dārza dobē.

Lasi vēl: Kāpēc nedrīkst gulēt ar galvu vai kājām pret logu. Gribi tici, negribi ne, bet tam var būt ļoti sliktas sekas!

Ar struteņu uzlējumu dezinficē ķiploku komplektus un krustnagliņas, pirms stādīšanas izmērcē arī hiacinšu un gladiolu sīpolus. Vienu vidēju struteņu krūmu sasmalcina un ielej 5 litros. siltu ūdeni, atstāj uz 1 – 2 stundām, stādāmo materiālu iemērc šajā šķīdumā pāris stundas.

Izrok divus līdz trīs vidēja lieluma struteņu krūmus kopā ar saknēm, sasmalcina, ielej 10 litrus. siltu ūdeni, atstāj uz stundu, apsmidzina ziedus, kad pumpuri atveras, tad pirms ziedēšanas un pēc ziedēšanas.

Lasi vēl: Tas notiek tikai vienu reizi mūžā: Tamāra Globa nosauc dienu, kurā nauda pielips kā magnēts

Gladiolas, tulpes, hiacintes un muskari ir īpaši iecienījuši šo ārstēšanu.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment