Kā nevainojami atbrīvoties no sēnītes un pelējumu veļas mazgājamā mašīnā

Veļas mašīna ir vieta, kur pastāvīgi ir liels mitrums. Pirmā lieta, kas vienmēr būtu jādara, ir pēc mazgāšanas cikla pabeigšanas atstāt durvis atvērtas. Taču pastāv “veļas mašīnas” tīrīšanas metode, par kuru 60% lietotāju nezina.

Tātad pirmais, kas ir jādara, ir jāveic profilaktiskā mazgāšana. Dažādu zīmolu veļas mazgāšanas mašīnās to veic atšķirīgi. Neaizmirstiet pievienot cilindrā citronskābi, balto etiķi vai speciālu tīrīšanas līdzekli.

Kad cikls ir beidzies, izņemiet un izskalojiet pulvera un skalošanas līdzekļa trauku. Lai piekļūtu grūti aizsniedzamiem stūriem, varat izmantot zobu birsti. Pēc tam iemērciet lupatiņu ziepjūdenī un noslaukiet cilindra iekšpusi. Vienlaikus pārbaudiet, vai gumijas blīvējumā nav iestrēgušas pogas, monētas, mati vai citi gruži. Noņemiet visu un noslaukiet visas blīvējuma puses.

Lasi vēl: Kā audzēt gurķus uz palodzes ziemā: mēneša laikā jau iegūstiet dāsnu ražu

Palaidiet profilaktiskās mazgāšanas ciklu vēlreiz, šoreiz bez papildu tīrīšanas sastāvdaļām. Tādējādi mašīna tiks atiestatīta un sagatavota nākamajai mazgāšanai.

Vēl viens profilaktiskā mazgāšanas cikla padoms – neielejiet vairāk veļas mazgāšanas līdzekļa vai želejas, nekā ieteikts uz iepakojuma. Mērkarote ir lieliski noderīga, lai palīdzētu jums nepārspīlēt. Pārmērīgs mazgāšanas līdzekļa daudzums nepadarīs jūsu veļu tīrāku, tas tikai izžūs nodalījumā, veidojot garoziņu. Sliktākajā gadījumā tas nosēdīsies uz auduma, radot netīrāku apģērbu efektu nekā pirms mazgāšanas.

Lai veļas mašīna darbotos kā pulkstenis, pietiek profilaksi veikt reizi mēnesī.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment