Kā audzēt gurķus uz palodzes ziemā: mēneša laikā jau iegūstiet dāsnu ražu

Gurķus ziemā dzīvoklī var audzēt uz palodzes vai lodžijas, ja tā ir siltināta.

Mājas dārzs uz palodzes – tas ir ne tikai noderīgi, bet arī neticami lēti. Galu galā, cik daudz ko var audzēt mājās ziemā: salātus, sīpolus, zaļumus, parastos garšaugus un pat gurķus. Jūsu pašu gurķi būs daudz garšīgāki nekā no veikala, turklāt maksās kapeikas. Jums būs nepieciešams iegādāties tikai sēklas. Mēs jums pastāstīsim, kā izaudzēt bagātīgu gurķu ražu uz palodzes.

Kādas gurķu šķirnes var audzēt uz palodzes?

Ne visas gurķu šķirnes var audzēt telpās. Visus gurķus iedala trīs šķirnēs: ziemas-pavasara, pavasara-vasaras un vasaras-rudens. Šķirne jāizvēlas atkarībā no tā, kurā pusē atrodas jūsu dzīvokļa vai mājas logi.

Audzēšanai uz palodzes labākās šķirnes ir tās, kas sāk nogatavoties 35 dienas pēc stādu parādīšanās. Tā kā dzīvoklī nav kukaiņu apputeksnētāju, jāizvēlas gurķu hibrīdšķirnes, kurām bez apputeksnēšanas parādās sievišķie ziedi.

Kā sagatavoties gurķu stādīšanai uz palodzes

Ietilpība. Nepieciešami plaši trauki, jo gurķu sakņu sistēma aug plašumā ne dziļumā. Pirms konteinera vai kastes lietošanas nomazgājiet to ar ziepēm.

Lasi vēl: Kā iesakņot upeņu spraudeņus decembrī: interesanta metode ar sūnām

Augsne. Dārzeņu audzēšanai var izmantot pirktu augsni. Tas var būt substrāts, kas paredzēts ķirbju kultūrām vai istabas puķēm. Ja maisījumu gatavojat paši, tad vienādā daudzumā jāņem dārzeņu dārza augsne, komposts un kūdra. Bet pirms maisījuma lietošanas tas ir jāattīra no baktērijām. Ielieciet augsni karstā cepeškrāsnī un turiet to tur pusstundu, tas nogalinās visus patogēnus.

Sēklu dīgšana. Daudzi cilvēki pirms stādīšanas diedzē sēklas, tāpēc tās dīgst ātrāk – jau otrajā vai trešajā dienā pēc sēšanas.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment