Kā audzēt gurķus uz palodzes ziemā: mēneša laikā jau iegūstiet dāsnu ražu

Kā pareizi sēt gurķus audzēšanai uz palodzes?

Konteinera vai kastes apakšā uzklājiet drenāžas slāni.

Nedaudz pirms konteinera augšdaļas uzberiet augsni. Kultūrai augot, papildiniet augsni, tas pozitīvi ietekmēs sakņu sistēmas attīstību.

Aplaistiet augsni, kad ūdens ir uzsūcies, sējiet sēklas pusotra līdz divu centimetru dziļumā 15 cm attālumā.

Lai radītu siltumnīcas apstākļus, pārklājiet kastīti ar caurspīdīgu plēvi un novietojiet to siltā vietā. Gurķu augšanai nepieciešama 25-27 grādu temperatūra.

Pēc stādu parādīšanās noņemiet plēvi un novietojiet trauku uz gaišas palodzes, temperatūrai jābūt 18-25 grādi.

Kā kopt gurķus uz palodzes

Apgaismojums. Gurķiem nepieciešams apgaismojums līdz 15 stundām dienā. Šādus apstākļus var panākt, izmantojot speciālu fitolumpu vai parastu LED lampu. Uzstādiet lampu virs stādiem 40 cm augstumā un, tiem augot, paceliet to uz augšu. No rīta lampu ieslēdziet uz 12-15 stundām un vakarā izslēdziet.

Siltums. Gurķiem nepieciešams siltums un caurvēja neesamība. Tāpēc, ja nepieciešams, jāizolē logi.

Laistīšana. Gurķus nepieciešams laistīt un apsmidzināt, jo tiem patīk mitrums. Gurķus labāk laistīt no rīta ar istabas temperatūras ūdeni.

Barošana. Gurķi regulāri jābaro. Pirmo reizi tos baro 2 nedēļas pēc iestādīšanas. Lai gurķiem augtu zaļā masa, tiem nepieciešams slāpeklis, var izmantot gan minerālmēslus, gan organiskos mēslošanas līdzekļus. Otro barošanu veic, kad gurķi sāk ziedēt. Šajā gadījumā kultūrai ir nepieciešams mēslojums, kura pamatā ir kālijs. Augļu nogatavošanās laikā jāveic trešā mēslošana uz fosfora un kālija bāzes. Tāpēc augsnē jāievada 20 g superfosfāta un 15 g sērskābes kālija.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment