Ilgi meklēju šo recepti, jo reiz skolas ēdnīcā pavārīte mūs palutināja ar šo pasakaino saldējumu…

Eskimo – ar citādākām sastāvdaļām. Šis gardums ir daudz veselīgāks par klasisko variantu – gan pieaugušie, gan bērni to ēdīs ar prieku.

 

Interesanti fakti par eskimo ar banāniem

Deserti ar banāniem ir kļuvuši populāri to garšas un maigās tekstūras dēļ. Šis ir ideāls kārums karstā vasaras dienā vai vienkārši, lai palutinātu sevi un savus mīļos jebkurā gadalaikā. Pateicoties banānu saturam, eskimo ir unikāls augļu aromāts un dabiska garša, kas ir tik pievilcīga saldumu cienītājiem.

Pagatavot banānu eskimo mājas apstākļos nav nemaz tik grūti, cik sākumā varētu šķist. Lai to izdarītu, jums vienkārši jāsasmalcina nogatavojušies banāni, jāsajauc ar pienu, šokolādi (šķidrā veidā) vai jogurtu , jāpievieno cukurs pēc garšas un jāsasaldē maisījums saldējuma veidnēs ar kociņiem. Pēc sasaldēšanas banānu Eskimo ir gatavs ēšanai un iepriecinās ikvienu ar savu maigo garšu un krēmīgo tekstūru.

Banānu Eskimo ir ne tikai garšīgs kārums, bet arī veselīgs deserts, kas satur vērtīgus vitamīnus un mikroelementus. Banāni ir bagāti ar kāliju, C vitamīnu un šķiedrvielām, padarot šo saldējumu par lielisku izvēli tiem, kuri cenšas ēst veselīgi, bet nevēlas atteikties no saldā kārdinājuma.

Palutiniet savas garšas kārpiņas – pamēģiniet pagatavot šo apbrīnojamo desertu mājās!

 

Pagatavošanas laiks – 1 stunda

Sarežģītības pakāpe – minimāla

 

Sastāvdaļas četrām porcijām

tumšā šokolāde – 200 grami

rafinēta augu eļļa – 2 ēdamkarotes

stingri banāni – 4 gabali

nomizoti lazdu rieksti – 1 glāze

saldējuma nūjiņas – 8 gabali

Pagatavošana

Nomizo banānus, pārgriež uz pusēm šķērsām un katrā pusītē ievieto pa saldējuma kociņam. Pārklāj plakanu trauku vai paplāti ar pergamenta loksni, izklāj banānus un ievieto saldētavā uz 15 minūtēm.

Sasmalcina riekstus smalkās drumstalās. Sadala šokolādi mazos gabaliņos, izkausē (kā norādīts attēlā zemāk), pievieno augu eļļu, samaisa.

Katru banānu iemērc šokolādē un ļauj šokolādei sacietēt. Vēlreiz iemērc eskimo šokolādē un pēc tam apviļājā riekstos. Banānus liek uz šķīvja un tad saldētavā uz 30 minūtēm

Labu apetīti! 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment