Kā no vistas gaļas izvadīt sliktās vielas: iemērciet to šajā marinādē

Mēs tev pastāstīsim, kā mājas apstākļos no vistas gaļas izvadīt sliktās vielas, ja šaubāties par gaļas kvalitāti.

Lai noskaidrotu, vai no veikala atnestajā vistiņā ir antib***as, diemžēl nevar iegūt. Atliek paļauties uz ražotāja godprātību – ka gaļa no letes nesatur kaitīgās vielas.

Tiek uzskatīts, ka veikalā pārdotā vistas gaļa ir droša – saskaņā ar higiēnas prasībām hormonu un ant****ku daudzums gaļā ir normēts. Taču, ja produktu pērk kādā no neatļautajām tirdzniecības vietām, tad teorētiski var iegādāties nekvalitatīvu. Jebkurā gadījumā, ja rodas šaubas par gaļas kvalitāti – neatkarīgi no tā, kur tā iegādāta, – ir daži vienkārši veidi, kā atbrīvoties no bīstamajām vielām.

Gaļas mērcēšana pirms gatavošanas

Vismaz 1 stundu mērcējiet mājputnu gaļu (vai citu gaļu) parastā vai minerālūdenī.

Varat pagatavot marinādi: ūdenim pievienojiet nedaudz sāls (3-4 ēdamkarotes) vai citrona sulas (2-3 ēdamkarotes), vai 0,5 tējkarotes citronskābes – ūdens “izvilks” kaitīgās vielas.

Gaļas vārīšana vairākos buljonos

Atbrīvoties no “piedevām” palīdz arī vārīšana vairākos buljonos. Kad ūdens sāk vārīties, gaļu vāriet 10 minūtes, tad noteciniet buljonu, pievienojiet tīru ūdeni un vāriet kā parasti. Dažas saimnieces gatavo pat nevis uz otrā, bet gan uz trešā buljona.

Pirms vārīšanas no liemeņa vai gaļas noņemiet ādu un taukus – tajos uzkrājas visvairāk kaitīgo vielu.

Lasi vēl: Ne miltrasa, ne laputis: trīs efektīvi padomi no eksperta augu kopšanā

Cepšana

Arī termiskā apstrāde augstā temperatūrā palīdz atbrīvoties no kaitīgajām vielām. Pirms cepšanas, kā jau minēts, jānoņem āda un tauki, kā arī visa iekšpuse. Putnu vai gaļu novietojiet tā, lai tauki notecētu paplātē un neiekļūtu atpakaļ gaļā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment