Bez zivīm un jūras veltēm nav iespējams izveidot sabalansētu uzturu. Taču daudzus cilvēkus atbaida zivju tīrīšana – process ir apgrūtinošs un ne pārāk patīkams.
Bet šodien es tev pastāstīšu, kā ātri un bez problēmām iztīrīt siļķi. Šo metodi plaši izmanto norvēģu saimnieces – zvejnieku sievas.
Kā iztīrīt siļķi
Lai bez īpašām pūlēm iztīrītu siļķi, tev būs nepieciešams griešanas dēlis, ass nazis, papīra dvieļi un pincete. Starp citu, labāk ir izmantot plastmasas dēli, nevis koka. Tas ir vieglāk tīrāms un neuzsūc tik daudz smakas.
1. Vispirms noskalojam zivi zem tekoša ūdens.
2. Pēc tam nogriežam galvu un izņemam iekšējos orgānus. Vēlreiz noskalojam liemeni.
3. Veicam iegriezumu un noņemam spuru. Griezuma vietā ar pinceti satveram zivs ādu un ar vienu kustību novelkam to.
4. Tagad noņemsim fileju no kaula. Ar vienu roku turam siļķi aiz astes, bet ar otru atraujam fileju no ribām. Pēc tam ar diviem pirkstiem turam zivi aiz mugurkaula un noņemam atlikušo fileju.
Šādi iztīrītu zivi var pasniegt ar kartupeļiem, sviestmaizēm, malto gaļu, salātiem, dažādiem smēriņiem.
https://dzentlmenis.lv/lielaka-televizija-latvija-partraukusi-stradat-ar-sipkevicu-a/120893/
Citas metodes
Ir arī citi veidi, kā tīrīt siļķes. Sākums visiem paņēmieniem ir vienāds: nogriežam galvu un izņemam iekšas, noņemam melno plēvi. Pēc tam kārtīgi noskalojam liemeni.
Saskaņā ar otro metodi ar rādītājpirkstu satveram zivs centrālo asaku un atplēšam to līdz astei, atdalot vienu filejas daļu. Darām to pašu ar otro pusi.
Turpinājumu lasiet nākošajā lapā
Tevi noteikti interesēs
- 9 lietas, ko daudzi aizmirst izdarīt pirms pirmajām salnām — pārbaudiet, vai neko neesat palaiduši garām
- Ilva aizbrauca atpūsties uz Ēģipti un viesnīcas šefpavārs atklāj, ko viņi dara ar ēdienu, kas paliek pāri no bufetes restorāniem
- ”Vajadzētu Latvijā likumu, ka kapos nedrīkst stādīt šos krūmus un puķes”: cilvēki kapos dara dīvainas lietas
- Ņemu glāzi kefīra, mazliet maltās gaļas un pēc neilga laika ceļu galdā lieliskas vakariņas visai ģimenei
- Lieliski salāti aizņemtām dienām – vienkāršs biešu un gurķu salikums, kas priecē ar savu sātīgumu un garšu
- Vīrieši neizvēlas ideālas sievietes — viņi izvēlas gudrās: mana vecmāmiņa bija precējusies 60 gadus un zināja, kāpēc







