Ar nazi nogriežam asti un centrālo asaku. Atdalām abus filejas gabalus. Ar nazi nogriežam spuras. Novelkam zivs ādu, sākot to vilkt no astes.
Otrā metode atšķiras no pirmās ar to, ka zivi, kam izņemtas no iekšas, sagriežam no galvas līdz astei gar mugurkaulu. Ar rokām uzmanīgi atdalām vienu filejas daļu.
Mugurkauls paliek tikai vienā filejas pusē. Novietojam pirkstu zem mugurkaula un atdalām to. Ar nazi nogriežam mugurkaulu un asti. Ja ir palikuši kauli, izņemam tos ar rokām.
Nogriežam spuras un novelkam ādu. Izmantojot šo metodi, ādu ir daudz vieglāk atdalīt, to var novilkt ar vienu kustību.
Trešajai metodei ir īpaša iezīme. Nogriežam no iekšām iztīrītai zivij spuras. Novelkam ādu. Tad sadalām asti divās daļās un pārplēšam zivi uz pusēm. No vienas daļas noņemam centrālo asaku. Nogriežam asti ar nazi. Šādi tu sadalīsi siļķi 4 daļās.
Noskatieties šo video, lai uzzinātu, kā tīrīt siļķes dažādos veidos.
Katrai no minētajām metodēm ir savas priekšrocības. Personīgi man pirmais variants šķita pats vienkāršākais.
Bet kādu metodi izmanto tu, tīrot zivis? Laipni lūgts pastāstīt komentāros un dalīties ar rakstu sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- Šīm četrām zodiaka zīmēm 11. novembris nesīs īpaši veiksmīgu dienu
- 9 lietas, ko daudzi aizmirst izdarīt pirms pirmajām salnām — pārbaudiet, vai neko neesat palaiduši garām
- Nekad neglabājiet tur sīpolus: tie pārvērtīsies “putriņā”
- 9 populāras suņu šķirnes, kas neprot palikt vieni paši mājās un slikti panes atšķirtību no saimnieka
- Vīrieši neizvēlas ideālas sievietes — viņi izvēlas gudrās: mana vecmāmiņa bija precējusies 60 gadus un zināja, kāpēc
- Padomju laika salāti, kurus velti esam pārstājuši gatavot: 5 aizmirstas receptes









