Kā pabarot visu ģimeni par nepilniem 6 eiro: gardu vakariņu recepte

Lai garšīgi un sātīgi paēstu, nav nepieciešams tērēt daudz naudas. Šajā rakstā mēs pastāstīsim, kā var pagatavot garšīgu, sātīgu un ekonomisku ēdienu visai ģimenei, kas izmaksā apmēram 6 eiro.

Šefpavārs, restaurators un ēdienu blogeris Hektors Himeness-Bravo sociālajās vietnēs parādījis un pastāstījis savu recepti – kā pagatavot gardu un, pats galvenais, ekonomisku ēdienu. Šī patiesībā ir ideāla kombinācija, kas apvieno gan visiem draudzīgu cenu, gan ātrumu, to gatavojot, gan neaizstājamo mājas ēdiena garšu.

Seko gatavošanas norādēm:

1. Nomizojiet kartupeļus. Kartupeļus it kā grieziet ripiņās, bet iegrieziet no augšpuses, apakšu atstājos neskartu – tādā veidā kartupelis būs kā “atvērts”, taču apakšā turēsies kopā.

2. Pildījumam pagatavojiet maisījumu no piena, olas, garšvielām un saspiestām ķiploka daiviņām. Visu kārtīgi sajauc atsevišķā bļodiņā līdz viendabīgai masai.

Lasi vēl: Gards pīrāgs tiem, kas novērtē savu dārgo laiku: vienkārši sakārtojiet ābolus pannā, nevajag pat cepeškrāsni

2. Sieru sarīvējiet uz rupjās rīves un lielāko tā daļu pievienojiet iepriekš sagatavotajam pildījumam. Kartupeļus lieciet cepšanas formā (pamatā varat ieliet nedaudz eļļas) un pārlejiet ar sagatavoto maisījumu.

3. Kartupeļiem pāri pārkaisiet vēl papildus sieru (to, kas palika pāri), tas nodrošinās kraukšķīgu un sātīgu garoziņu.

4. Cepšanas formai uzliek vāku, ja tāds ir pieejams, ja nav – izmantojiet vienkārši foliju un lieciet cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta temperatūrā no 170 līdz 180 grādiem pēc celsija.

Foto – ekrānuzņēmums

5. Gatavošanas laiks ir apmēram 20 līdz 30 minūtes. Kad tas pagājis, noņemiet traukam vāku vai foliju un ļaujiet nedaudz vēl pacepties līdz zeltainam brūnumam. Sasmalciniet zaļumus, pārkaisiet sacepumu un ēdiens ir gatavs baudīšanai!

Kādas sastāvdaļas vajadzēs?

Vidēja lieluma kartupeļi – aptuveni 9 līdz 10 gab.
Piens – 250 ml
Cietais siers – apmēram 100 grami
Vistu olas – 2 gab.
Ķiploks – 2 līdz 3 daiviņas
Garšvielas – pēc izvēles
Zaļumi – pēc izvēles

Leave a Comment