Ideāla vareņiku mīkla ir plāna un elastīga. Un to var pagatavot dažādos veidos.
Ja esat nolēmis gatavot vareņikus – ar kartupeļiem, biezpienu, ar gaļu, kāpostiem vai ķiršiem, tad ir vērts izvēlēties ideālu mīklu šim izstrādājumam. Un ir daudz šādas mīklas pagatavošanas variantu. Pastāv pat īpaša mīkla liesajiem vareņikiem.
Esam izvēlējušies trīs labākās mīklas receptes vareņikiem, kuras pilnīgi noteikti ir vērts izmantot katrai saimniecei, kurai patīk gatavot šo ēdienu.
Šū (Choux) mīkla vareņinikiem
Šū mīkla ir mīksta, elastīga, pēc vārīšanas iegūst maigu tekstūru un ir ļoti garšīga. Tā ir ideāli piemērota, ja vēlaties, lai vareņiki būtu viegli un gaisīgi.
Sastāvdaļas:
Milti – 500 g
Ūdens – 250-280 ml
Sviests – 50-100 g
Sāls – neliela šķipsniņa
Bļodā samaisa miltus ar sāli. Ielej ūdeni katliņā, pievieno sviestu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Ūdenim un izkausētajam sviestam pievieno miltus.
Mīca mīklu līdz tā kļūst elastīga un tiek iegūta viendabīga masa. Pēc tam pārklāj ar plēvi vai dvieli. Atstāj mīklu aptuveni 30 minūtes atpūsties istabas temperatūrā. Un tad pagatavojiet vareņikus ar izvēlēto pildījumu.
Olu mīkla vareņikiem
Olu mīkla ir stiprāka un elastīgāka, padarot to ideāli piemērotu pildītiem vareņikiem, kuros ir daudz pildījuma. Mīkla ir izturīgāka, tāpēc vareņiki saglabās savu formu un neplaisās.
Sastāvdaļas:
Milti – 450-500 g
Olas – 2
Ūdens
Sāls – neliela šķipsniņa
Turpinājumu par mīklas pagatavošanu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- 5 lietas, kas jāizdara līdz 6. decembrim: pretējā gadījumā veiksme jūs pametīs
- Beidzot gaisma tuneļa galā: zodiaka zīme, kas saņems atlīdzību par pēdējo gadu pārbaudījumiem
- “Bija 80, palika četras…”: vilki kļūst aizvien drosmīgāki un plēsēju sirojumi sāk pārvērsties par murgu
- Zināms īstās ziemas datums: sinoptiķi brīdina — Latviju gaida īsts sniega ”gāziens” no debesīm
- Kāpēc šodien uz ielas jāatrod monētiņa: kas ar to jādara un ko tas nozīmē – senču paražas 25. novembrim
- Vectēvs laukos atklāja veco triku: pelni cementa vietā – recepte, kas tur stiprāk par akmeni









