Kā pagatavot smeķīgu šašliku ar dūmu garšu, kad ārā ir vēss. Metode, kas ļauj šo gardumu uztaisīt, neizejot no mājas!

Vēlme mieloties ar šašliku nerimst arī vēsā laikā, bet grila iekārtošana var šķist sarežģīta. Tomēr ir veids, kā baudīt garšīgu gaļu, pagatavojot to mājās bez grila izmantošanas. Tā vietā izmantosim katlu, kas ļaus sasniegt vēlamo šašlika aromātu, neizejot laukā.

 

Lūk, sastāvdaļas pagatavošanai:

500 grami jebkuras gaļas;
1 tējkarote sāls;
1/4 tējkarote piparu;
sīpoli;
1/2 tējkarotes bazilika;
Šašlika garšvielas;
Nedaudz eļlas;
800 grami kartupeļu;
400 militru zaļās tējas.

Pagatavošanas gaita:

Vispirms gaļu sagriežam lielos gabalos un liekam platā šķīvī. Gaļai pievienojam izvēlētās garšvielas un sāli, kārtīgi samaisām kopā ar smalki sagrieztu sīpolu, ļaujot marinādei iesūkties gaļā.

Katlā uzkarsējam pietiekami daudz augu eļļas cepšanai un apcepam tajā veselus, nomizotus kartupeļus.

Gaļu uzspraužam uz koka irbulīšiem un apcepam tajā pašā eļļā.

Pēc cepšanas no katla nolejam lieko eļļu. Trauka dibenā liekam kartupeļu kārtu, virs kuras izvietojam gaļu.

To visu pārlejam ar zaļo tēju, kas radīs neuzbāzīgu, bet jūtamu dūmu aromātu.

Sautējam zem vāka uz lēnas uguns apmēram 40 minūtes.

Pasniedzot šo ēdienu, iegūstam gan piedevu, gan pamatēdienu, vienlaikus samazinot izmantoto trauku daudzumu.

Ja tev patika un noderēja šī recepte, dalies ar to sociālajos tīklos! Labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment