Kā palielināt zemeņu ražu 10 reizes: svarīgas nianses sulīgu ogu audzēšanā

Kā mēslot zemenes, lai iegūtu lielu zemeņu ražu

Zemeņu krūmu mēslošana jāveic vismaz trīs reizes sezonā. Pirmo reizi – pavasarī, izmantojot slāpekļa mēslojumu (urīnviela) vai govs mēslojumu. Otro reizi – ziedēšanas laikā – zemenes baro ar kompleksajiem mēslošanas līdzekļiem. Pēc ziedēšanas barošanu veic ar kompleksajiem minerālmēsliem, tas palīdzēs izaudzēt lielas sulīgas ogas.

Zemeņu raža būs laba, ja no krūma noņemsiet visu nevajadzīgo

Augs var tērēt enerģiju vai nu augļošanai, vai pavairošanai, un savlaicīga nevajadzīgo daļu noņemšana palīdzēs iegūt labāku ražu. Regulāri, arī pēc ražas novākšanas, noņemiet liekās lapas.

Lapas jānovāc, lai tās neaizsedz ogas no saules, neļaujot tām nogatavoties. To var darīt, nebaidoties, ka kaitēsiet augam. Nekautrējieties nogriezt vismaz vairāk nekā trešdaļu no kopējās lapu masas, tas nenodarīs kaitējumu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Svarīgi ir neaizmirst noņemt lapas un stublājus, sagatavojot augu ziemai, – tas ļaus jums nākamgad iegūt labu zemeņu ražu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment