Agrāk tika ieteikts, ka dārzeņus nedrīkst uzglabāt ledusskapī, jo tas var sabojāt to labvēlīgās īpašības. Tika pieņemts, ka tā dēļ kartupeļos var veidoties papildu cukuri. Un tie gatavošanas procesā esot varējuši pārvērsties par vielu akrilamīdu, kas ir saistīta ar vēža risku.
Lasi vēl: Pikanti zaļā pasta ar garšaugiem un rikotu: neparasta recepte
Jaunākie pētījumi šajā jomā ir pierādījuši, ka šādas bažas ir nepamatotas. Līdz ar to atbilde uz jautājumu, kur virtuvē uzglabāt kartupeļus, ir ļoti skaidra: ideāla vieta tam ir ledusskapis.
Taču, pirms jūs ledusskapī ievietojat dārzeņus uzglabāšanai, ir jāpārliecinās par noteiktām lietām, lai tie paliktu pēc iespējas svaigāki.
Mitrums izraisa ātrāku kartupeļu bojāšanos, tāpēc vislabāk tos nemazgāt, līdz tos gatavojaties patērēt. Eksperti apgalvo, ka mitrums var izraisīt kartupeļu puvi, tāpēc ir svarīgi tos uzglabāt sausus. Viņi iesaka noslaucīt netīrumus ar sausu drānu tieši pirms dārzeņu nosūtīšanas glabāšanai.
Tevi noteikti interesēs
- “Un tad brīnās, ka nav augļu vai tie ir negaršīgi!”: agronome dalās pieredzē, ka lielākā daļa dārznieku nepareizi “baro” savas paprikasby Laura Andersone
- Teātra aktrise Zane Daudziņa atklāj, ka nu viņa ir gatava atklāties cilvēkiem: ”Nav viegli to pateikt”by Sandra Vīgante
- Kā pieticīgas arābietes ģērbjas mājās vīra klātbūtnēby Rinalds Bergmanis