Agrāk tika ieteikts, ka dārzeņus nedrīkst uzglabāt ledusskapī, jo tas var sabojāt to labvēlīgās īpašības. Tika pieņemts, ka tā dēļ kartupeļos var veidoties papildu cukuri. Un tie gatavošanas procesā esot varējuši pārvērsties par vielu akrilamīdu, kas ir saistīta ar vēža risku.
Lasi vēl: Pikanti zaļā pasta ar garšaugiem un rikotu: neparasta recepte
Jaunākie pētījumi šajā jomā ir pierādījuši, ka šādas bažas ir nepamatotas. Līdz ar to atbilde uz jautājumu, kur virtuvē uzglabāt kartupeļus, ir ļoti skaidra: ideāla vieta tam ir ledusskapis.
Taču, pirms jūs ledusskapī ievietojat dārzeņus uzglabāšanai, ir jāpārliecinās par noteiktām lietām, lai tie paliktu pēc iespējas svaigāki.
Mitrums izraisa ātrāku kartupeļu bojāšanos, tāpēc vislabāk tos nemazgāt, līdz tos gatavojaties patērēt. Eksperti apgalvo, ka mitrums var izraisīt kartupeļu puvi, tāpēc ir svarīgi tos uzglabāt sausus. Viņi iesaka noslaucīt netīrumus ar sausu drānu tieši pirms dārzeņu nosūtīšanas glabāšanai.
Tevi noteikti interesēs
- Amerikānis apprecot latviešu meiteni nezināja, ka pēc kāzām viņam nāksies atteikties no kāda produkta
- Austrāliešu ģimene pārcēlās uz Latviju: viņiem bija grūti pierast pie konkrētām lietām ko mēs darām
- Kāpēc zirņu zupa sanāk bez garšas: kļūda, ko pieļaujam gandrīz visi
- Pēc šī incidenta es vairs nekad nepalīdzēšu svešiniekiem izņemt naudu no bankomāta
- Rets ziemas ķiploku stādīšanas veids pēc “latviešu metodes”; neticēju solītajiem rezultātiem, kamēr es to neizmēģināju
- Tikai konkrēts ātrums nodrošina minimālu degvielas patēriņu — ja to pārsniedz, bāka iztukšosies daudz ātrāk









