Agrāk tika ieteikts, ka dārzeņus nedrīkst uzglabāt ledusskapī, jo tas var sabojāt to labvēlīgās īpašības. Tika pieņemts, ka tā dēļ kartupeļos var veidoties papildu cukuri. Un tie gatavošanas procesā esot varējuši pārvērsties par vielu akrilamīdu, kas ir saistīta ar vēža risku.
Lasi vēl: Pikanti zaļā pasta ar garšaugiem un rikotu: neparasta recepte
Jaunākie pētījumi šajā jomā ir pierādījuši, ka šādas bažas ir nepamatotas. Līdz ar to atbilde uz jautājumu, kur virtuvē uzglabāt kartupeļus, ir ļoti skaidra: ideāla vieta tam ir ledusskapis.
Taču, pirms jūs ledusskapī ievietojat dārzeņus uzglabāšanai, ir jāpārliecinās par noteiktām lietām, lai tie paliktu pēc iespējas svaigāki.
Mitrums izraisa ātrāku kartupeļu bojāšanos, tāpēc vislabāk tos nemazgāt, līdz tos gatavojaties patērēt. Eksperti apgalvo, ka mitrums var izraisīt kartupeļu puvi, tāpēc ir svarīgi tos uzglabāt sausus. Viņi iesaka noslaucīt netīrumus ar sausu drānu tieši pirms dārzeņu nosūtīšanas glabāšanai.
Tevi noteikti interesēs
- Autovadītāju uzmanībai: no 11. decembra stājas spēkā jaunie likumi attiecībā uz ātruma pārsniegšanu
- Dzīvojām laimīgi ar Pāvelu divistabu dzīvoklī viss mainījās, kad naktī pie durvīm piezvanīja un tur viņa māte ar koferiem
- Lasis kļūs patīkami sulīgs un garšām piepildīts, ja to pārklāsiet ar trim vienkāršām sastāvdaļām, ko iecienījis itāļu pavārs
- Kritika par “Straumes” sudraba monētu tirdzniecību: Latvijas Banka saskaras ar nepieredzētu situāciju un neapmierinātību
- Vakar 50 gadu vecumā aizsaulē devies izcils aktieris un mīlošs ģimenes cilvēks: ”Manam tēvam bija unikāla dvēsele”
- “Sākot ar šo mēnesi, mums ir atsevišķi budžeti,” Māris teica, noliekot malā savu krūzi ar neizdzerto kafiju










