Agrāk tika ieteikts, ka dārzeņus nedrīkst uzglabāt ledusskapī, jo tas var sabojāt to labvēlīgās īpašības. Tika pieņemts, ka tā dēļ kartupeļos var veidoties papildu cukuri. Un tie gatavošanas procesā esot varējuši pārvērsties par vielu akrilamīdu, kas ir saistīta ar vēža risku.
Lasi vēl: Pikanti zaļā pasta ar garšaugiem un rikotu: neparasta recepte
Jaunākie pētījumi šajā jomā ir pierādījuši, ka šādas bažas ir nepamatotas. Līdz ar to atbilde uz jautājumu, kur virtuvē uzglabāt kartupeļus, ir ļoti skaidra: ideāla vieta tam ir ledusskapis.
Taču, pirms jūs ledusskapī ievietojat dārzeņus uzglabāšanai, ir jāpārliecinās par noteiktām lietām, lai tie paliktu pēc iespējas svaigāki.
Mitrums izraisa ātrāku kartupeļu bojāšanos, tāpēc vislabāk tos nemazgāt, līdz tos gatavojaties patērēt. Eksperti apgalvo, ka mitrums var izraisīt kartupeļu puvi, tāpēc ir svarīgi tos uzglabāt sausus. Viņi iesaka noslaucīt netīrumus ar sausu drānu tieši pirms dārzeņu nosūtīšanas glabāšanai.
Tevi noteikti interesēs
- Puisis aizveda iepazīstināt uz Madonu vecākus ar līgavu, bet pēc brīža viņi steigšus aizbrauc, atklājot baisu noslēpumuby Rinalds Bergmanis
- Toms Bricis publisko pirmo ilgtermiņa prognozi marta mēnesim – siltums uzņems apgriezienusby Sandra Ločmele
- Jāmāk nepieļaut attiecībās šādas situācijas, bet tādas kā Liene ir pilna pasaule – vīrieši gan vainigi ir visi, tikai ne patsby Anete Vītola