Kā pārstāt grauzt nagus? 8 vērtīgi padomi

 

Jau no bērnu dārza laikiem daudziem no mums ir saglabājies nelabais ieradums grauzt nagus, reizēm to darot līdz pat “gaļai” vai kamēr neuzrodas asinis.

Vai tas ir kaitīgi? Pavisam noteikti! Neglīti? Tas ir atbaidoši! Taču nesatraucieties, jo ir pāris padomi, kas var palīdzēt pārtraukt šo kaitīgo ieradumu.

Ir ļoti daudz dažādu kaitīgo ieradumu, un mums katram tie ir savi un neaizvietojami, taču labās ziņās ir tādas, ka visu var vērst par labu! Ja gadījumā vēlaties “tā pa nopietnam” sevi traumēt, iesakām palūkot internetā bildes par šo tēmu, jo reizēm nepieciešams sevi iebiedēt, lai tiešām saprastu, ka tād darīt nevajadzētu.

 

♦ Vēlme grauzt nagus uzrodas kādā noteiktā momentā. Piemēram, stresa situācijās. Lai izvairītos no šādas vēlmes, vienmēr turiet pa rokai kaut ko ēdamu, ko var iegrauzt. Tas var būt, piemēram, svaigs burkāns, sulīgs ābols vai pat paprika. Stresa situācijās ir daudz veselīgāk grauzt dārzeņus, nevis nagus.

 

♦ No otras puses, ne vienmēr būs iespējams kaut ko pagrauzt. Piemēram, darba tikšanās laikā, kad jums ir nopietna saruna ar priekšniecību vai kāda sēde. Ābola vai burkāna graušana nudien nebūs vietā. Tādos brīžos mēģiniet koncentrēties uz kaut ko, lai novērstu savas domas prom no sevis. Pamēģiniet uz atsevišķas lapiņas kaut ko rakstīt: ieprikumu sarakstu vakariņām, mājas darbu vai darba pienākumus – vienalga.

 

♦ Ja nu gadījumā nekādas šādas pārliecības jums neder, bet rokas dažādās situācijās tā vien velkas pie mutes, tad ir iespējams izmēģināt veco labo metodi, kas ļāva atradināt bērnus no šī kaitīgā ieraduma. Tas viss ir pavisam vienkārši: ar ziepēm paberzējiet nagus, lai pie tiem pieķertos ziepju slānis. Līdzko pāris reizes sajutīsiet šo nepatīkamo ziepju garšu, vēlme grauzt nagus pati par sevi pazudīs. Ja pirmajā dienā tas nepalīdzēja, atkārtojiet vēl un vēl.

 

♦ Meitenēm ir lielisks variants, kā atbrīvoties no šī nelabā ieraduma – nagu pieaudzēšana. Mākslīgos materiālus nav iespējams tik viegli nograuzt, turklāt jau pēc neilga laika šāda vēlme būs pazudusi. Vīriešiem šis nav risinājums, taču caurspīdīgā nagu laka ar pipariem gan var līdzēt!

 

Neaudzējiet nagus! Ja regulāri tos apgriezīsiet un apvīlēsiet, tad jums īsti nepaliks pat vairs, ko grauzt. Lai gan daudziem šis variants nepatīk, tas tomēr ir ļoti iedarbīgs.

 

♦ Stresa laikā, kad jums ļoti gribas grauzt nagus, visprātīgāk būtu iedzert nomierinošu tēju vai jebkādus citus nomierinošus līdzekļus. Variants – pēc tam uzreiz doties gulēt. Pirmkārt, tas neļaus jums turpināt savu kaitīgo ieradumu, otrkārt, tas sniegs atpūtu gan smadzenēm, gan nervu sistēmai.

 

♦Ja jums ir laba iztēle, tad iedomājieties, cik patiesībā daudz mikrobu atrodas aiz mūsu nagiem. Pēc tam iedomājieties, ka visi šie mikrobi un baciļi nonāk pa taisno jūsu kuņģī, kur viņi var zelt un plaukt. Tas varētu palīdzēt.

 

♦ Ja gadījumā jūsu vēlme grauzt nagus ir tikai mājās, pieslēdziet palīgā savus tuviniekus. Palūdziet viņiem sist jums pa rokām vai aizrādīt, ja viņi redz jūs to darām. Kā pārtraukt grauzt nagus? Nemitīgi atgādiniet sev, ka nograuzti nagi izskatās ļoti neeleganti! Ja gadījumā jūsu nervu sistēma nav spējīga ar to cīnīties, pārliecinieties, ka jums visur vienmēr līdzi ir nagu vīlīte. Labāk nemitīgi vīlēt nagus, nekā tos grauzt.

Lasi vēl: Kāpēc cilvēki miega laikā “griež zobus”? Un ko darīt lietas labā?

Avots: zacep.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment