Kā pasargāt dārzu no sala: 9 svarīgi padomi

Ja nav sniega, sals dārzkopjiem var radīt vairākas problēmas. Sals var nogalināt augus, sabojāt zālienu un palēnināt dažu krūmu augšanu.

Cīņa ar salnu ir ikgadēja cīņa, ar ko saskaras ikviens dārznieks, un, lai gan daži bojājumi ir gandrīz neizbēgami, ir dažas vienkāršas metodes, ko varat izmantot, lai ievērojami samazinātu sala nodarītos zaudējumus dārzam.

Salam nav jāiznīcina viss ieguldītais darbs, ko dārzā esat paveikuši siltajā sezonā, un, veltot laiku, lai pienācīgi sagatavotu savu āra teritoriju aukstumam, jūs varat sagatavoties jebkādiem laikapstākļiem.

Mulčējiet un pasargājiet maigos augus

Dārzkopjiem siltumu mīlošu augu pamatne jāpārklāj ar biezu organiskas mulčas kārtu, piemēram, lapām vai salmiem, lai pasargātu tos no sala. Mulčēšana uzturēs augsnes temperatūru un palīdzēs pasargāt saknes no bojājumiem. Dārzkopji var ietīt augus ar vecu gultas veļu vai agroplēvi, lai nodrošinātu papildu aizsardzību.

Nogrieziet lieko

Sanitārā atzarošana ir labs piemērs. Pirms pirmajām salnām dārzkopjiem dārzs jāapgriež, lai samazinātu slimību un bojājumu iespējamību. Atbrīvojieties no slimiem vai nokaltušiem zariem un stumbriem, lai uzlabotu gaisa cirkulāciju un novērstu mitruma uzkrāšanos.

Lasi vēl: Labākais un vienkāršākais veids, kā iesālīt makreli

Laistīšana un mitrināšana

Pirms pirmajām salnām pārliecinieties, ka augi saņem pietiekami daudz ūdens. Dienu vai divas pirms gaidāmajām salnām bagātīgi aplaistiet augsni, jo mitra augsne labāk saglabā siltumu nekā sausa augsne.

Pārvietojiet podos iestādītos augus mājā

Augi podos ir jutīgāki pret sala bojājumiem, tāpēc dārzkopjiem tie jāpārnes uz telpām vai jānovieto segtā vietā, piemēram, šķūnī vai garāžā. Ja nav iespējams pārvietot uz telpām, augi podos jāpārklāj ar segām vai burbuļplēvi, lai nodrošinātu tiem papildu izolāciju.

Aptiniet koku stumbrus

Jauniem kokiem ar plānu mizu var rasties sala lūzumi. Lai no tā izvairītos, aptiniet stumbru ar lupatu vai plēvi. Šādā veidā pasargāsiet koku no potenciāli kaitīgām pārmērīgām temperatūras izmaiņām.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment