Kā pasargāt matus no statiskās elektrības

Elektrizēti mati ir bieži sastopama parādība, īpaši cilvēkiem ar sausām un bojātām šķipsnām. Kā atbrīvoties no statiskās elektrības matos?

Statiskā elektrība uz matiem rodas galvenokārt ķemmēšanas laikā. Berzes spēka iedarbības dēļ uz tiem notiek lādiņu atdalīšanās. Mati kļūst pozitīvi uzlādēti un sāk viens otru atgrūst. Statiskā elektrība var rasties arī, uzvelkot džemperi, valkājot apģērbu virs matiem.

Palīdzēt var arī labi zināmas vecvecāku metodes. Samitriniet pirkstus un turiet pie metāla akumulatora, gāzes plīts vai caurules. Tas nozīmē, ka ir nepieciešams satvert jebkuru priekšmetu ar zemējumu. Tas palīdzēs kompensēt matu pozitīvo lādiņu ar elektroniem, ja galva ir vāji elektrizēta. Efekts tiek panākts pakāpeniski.

Sausi vai ar fēnu žāvēti mati ir visjutīgākie pret statisko elektrību. Lai atrisinātu šo problēmu, var palīdzēt vienkāršs mitrinošs līdzeklis. Apsmidziniet galvu ar ūdeni no smidzinātāja vai ieejiet vannas istabā un atveriet krānu, lai telpā būtu mitrs gaiss. Lai panāktu lielāku efektu, varat novietot rokas zem ūdens strūklas.

Mati ir dielektriķis, tāpēc tie ilgstoši saglabā lādiņu. Kad tie tiek mitrināti, tiek radīta vide, kas veicina ātru jonu pārnesi. Tāpēc dažādi speciāli produkti noņem to dielektriskās īpašības.

Ja elektrizēšanās problēma rodas bieži, jālieto sausiem matiem paredzēti šampūni un kondicionieri, kas tos papildus mitrina. Vienlaikus jāizvēlas līdzekļi, kas nesatur nātrija lauru sulfātu (SLES), jo šis mazgāšanas līdzeklis ļoti sausina.

Nelietojiet bieži fēnu. Ieteicams atstāt galvu nedaudz mitru, lai tā izžūtu dabiski. Tas palīdzēs izvairīties no pārmērīgas izžūšanas. Var izmantot jonu fēnu, kas kopā ar karstu gaisu rada negatīvu jonu plūsmu, kas neitralizē statisko elektrību.

Lasi vēl: Kā pareizi tīrīt angoras izstrādājumus, lai tie saglabātu kvalitāti un “nemestu” pūku

Rūpīgi jāizvēlas ķemmes. Tām jābūt izgatavotām no koka vai speciālas plastmasas ar antistatiskām īpašībām.

Elektrizēšanās ir pirmā sausu matu pazīme, kas var pasliktināt to stāvokli un izskatu. Pareiza kopšana palīdzēs jums saglabāt to skaistumu uz ilgu laiku.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment