Vecmāmiņas metodes cīņā ar nepatīkamām smakām

Nepatīkamas smakas rada dažādi mikroorganismi. Visefektīvākā metode to apkarošanai ir sistemātiska un regulāra tīrīšana.

Mājas tīrīšanai izmantojiet tautas līdzekļus. Tie ir pieejami, lēti un vairumā gadījumu neizraisa alerģiju.

Mājā valda ne tikai tīrība un mājīgums, bet arī smaržas. Protams, mūsdienās ir daudz aerosolu, kas var maskēt smakas, un ir produkti, kas šķietami neitralizē un absorbē pelējuma smaku. Tomēr aerosola daļiņas nav tik nekaitīgas un ilgstoši saglabājas gaisā. Lai palīdzētu cīņā pret nepatīkamām “smakām”, nāks palīgā vecmāmiņas līdzekļi.

Ātri likvidēt nepatīkamu smaku no kanalizācijas palīdzēs karbonāta soda. Pietiek ieliet vienu vai divas ēdamkarotes izlietnes notekcaurulē un pēc tam izmazgāt ar tekošu karstu ūdeni.

Bieži parādās nepatīkamas smakas ledusskapī. Lai to novērstu, ietiniet pārtiku pārtikas plēvē vai uzglabājiet to traukos ar vākiem. No smakas var atbrīvoties, nomazgājot sienas ar aukstu ūdeni un etiķi. Arī rupjmaizes šķēles, dzeramā soda un sasmalcināta aktīvā ogle labi absorbē smakas. Uzlieciet vienu no šiem līdzekļiem uz šķīvja un ievietojiet to tīrā ledusskapī, un nepatīkamā smaka vairs neparādīsies.

Mūsu vecmāmiņas rīkojās šādi: pārgrieza citronu uz pusēm, izņēma no tā mīkstumu, un iegūtajos glāzītēs iebēra cepamo sodu vai sāli un ielika ledusskapī. Paturiet prātā, ka pēc nedēļas šie dabīgie absorbenti ir jānomaina pret jauniem.

Sporta apavos nepatīkamo smaku var absorbēt ar aktivēto kokogli. Sasmalciniet dažas tabletes, ievietojiet tās zeķē un ievietojiet apavos. Ūdeņraža peroksīds (divas tabletes, atšķaidītas vienā glāzē ūdens) vai vājš mangāna šķīdums arī palīdzēs atbrīvoties no sliktas smakas.

No pelējuma smakas termosā vai tējkannā, kas kādu laiku nav lietots, var atbrīvoties, mazgājot to ar siltu ūdeni un dzeramo sodu. Pēc tam tas jāizžāvē un jāievieto cukura gabaliņš. No sinepju pelējuma vairs nebūs ne smakas.

Lasi vēl: Kā pasargāt matus no statiskās elektrības

Lai trauku mazgājamajā mašīnā nerastos pelējuma smaka, neuzkrājiet tajā netīrus traukus. Bet, ja tā tomēr rodas, palīdzēs skalošana ar ūdeni un etiķi vai citrona sulu.

Visbeidzot, rupja sāls palīdzēs novērst tabakas smaku. Apkaisiet ar to palagus un paklājus, notīriet ar mitru birsti un noslaukiet ar putekļu sūcēju. Savukārt pledus un spilvenus iznesiet uz balkona vēdināt un noslaukiet ar vājā amonjaka šķīdumā samērcētu drānu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment