Kā pasargāt rozes no nosalšanas ziemas aukstumā

Rozes ir dienvidu skaistules, tās ļoti slikti panes aukstumu un cieš no ziemas laikapstākļiem. Lai nesabojātu maigos augus, aukstajā sezonā ir jārūpējas par to drošību.

Ir svarīgi to darīt pareizi un rūpīgi, lai pavasarī rozes priecētu ar savu izskatu.

Vispirms ir vērts saprast, kāpēc rozes ir jāsedz? Pirmkārt, segums lieliski pasargā no ziemas sala vējiem. Rožu, tāpat kā visu dienvidu augu, miza ir ļoti plāna un maiga. Vēja ietekmē mitrums no stublājiem iztvaiko nepieredzēti strauji, un tas krūmu noplicina.

Aizsegs lieliski saglabā mitrumu, radot mikroklimatu, kas samazina nepieciešamā šķidruma iztvaikošanu no zariem. Mitrums tur saglabājas līdz labvēlīgam pavasara periodam.

Lasi vēl: Kādu termoveļu izvēlēties, lai ziemā būtu silts pat tad, kad pazūd apkure

Otrkārt, nojume pasargā rozi no temperatūras svārstībām. Pārāk zemas temperatūras slikti ietekmē auga stāvokli. Aizsegā temperatūra ir stabila, tās svārstībām ir maigāka ietekme uz krūma stāvokli. Turklāt roze jāaizsargā ne tikai no salnām, bet arī no atkušņiem.

Roze jebkuru sasilšanu uztver kā signālu, ka ir pienācis laiks ziedēt. Tomēr mūsu reģionā atkušņi ir ļoti mānīgi, pēc tiem nāk salnas, ar kurām augs nespēj tikt galā. Tas rozes traumē, tāpēc ir tik svarīgi nodrošināt tai vairāk vai mazāk stabilu temperatūru.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment