Kā pasargāt rozes no nosalšanas ziemas aukstumā

Rožu segšanas veidi

Rožu segšana sākas oktobrī vai novembrī, kad sākas pirmās salnas. Vājas salnas nav briesmīgas augiem, tās tos tikai rūdīs, taču nevar gaidīt līdz stiprām salnām. Vispirms no krūma nogrieziet visus mīkstos zālainos dzinumus, noņemiet visas lapas. Pēc tam krūmu nogrieziet aptuveni 30-40 cm augstumā.

Pirms segšanas ieteicams augu apstrādāt ar pretsēnīšu preparātiem. Tikai tad ir vērts ķerties pie paša seguma veidošanas. Lai to izdarītu, varat izmantot kādu no populārajām metodēm, izvēloties sev piemērotāko. Protams, jūs varat izšķirties un iegādāties agrotīklu, lai nodrošinātu augiem komfortablu ziemošanu. Tomēr ir arī vienkāršāki un lētāki veidi.

Ēna krūmiem

No diviem platiem paneļiem vai šķeltiem dēļiem var uzbūvēt vienkāršu nojumi augiem. To var pārklāt ar plēvi, kas krūmus droši pasargās no vēja un nokrišņiem. Tās ērtums ir tajā, ka nepieciešamības gadījumā būdiņu var vēdināt, rozei ir pieejams svaigs gaiss, un tā retāk iznīkst.

Siltas ziemas gadījumā

Ja gaidāma maiga ziema, var vienkārši uzklāt dažus egļu zarus vai sausas lapas. Zem šī seguma rozes droši pārziemos. Var arī apklāt ar zāģu skaidām, zem tām augs jūtas ērti.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment