Kā pateikt bērnam par šķiršanos: 8 noteikumi, kurus vērts ņemt vērā vecākiem, lai netraumētu dēlu vai meitu

Izvairieties apspriest ar savu bērnu negatīvas lietas par otru vecāku:

Šķiršanās vienmēr ir sarežģīta situācija, un vecāki viens pret otru var izjust aizvainojumu vai dusmas. Bet ir svarīgi bērnu tajā neiesaistīt. Nekad nerunājiet sliktu par viņa otru vecāku sava bērna priekšā. Nesūdzies par to, cik viņš ir slikts, nelamā viņu par šķiršanos.

Tā vietā mierīgi un pēc iespējas neitrāli izskaidrojiet situāciju: “Man un tētim bija nopietnas nesaskaņas daudzos jautājumos. Mēģinājām tās atrisināt, taču tas neizdevās. Tāpēc pieņēmām grūto, bet nepieciešamo lēmumu šķirties. ”

Vai arī sakiet kaut ko līdzīgu: “Man un tētim ir atšķirīgi uzskati par dzīvi, tāpēc mēs nolēmām vairs nebūt kopā.”

Šāds mierīgs tonis, bez pārmetumiem un pārmetumiem, palīdzēs bērnam vieglāk samierināties ar situāciju. Un uzturēt labas attiecības ar abiem vecākiem.

Pārrunājiet, kā tagad notiks saziņa ar katru no vecākiem:

Vecāku šķiršanās rada izmaiņas bērna rutīnā. Ir ļoti svarīgi ar viņu iepriekš apspriest šīs izmaiņas. Pēc iespējas skaidrāk izskaidrojiet savam bērnam, kā tagad tiks strukturēta viņa komunikācija ar katru no vecākiem. Piemēram: “Mēnesi tu dzīvosi pie mammas, mēnesi pie tēta. Mēs sastādīsim grafiku, lai tu vienmēr zinātu, kur dzīvosi turpmākajās nedēļās.”

Tā bērns sapratīs, kad un kā var sazināties ar katru no vecākiem. Tas ir svarīgi, lai justos stabili un pārliecība par nākotni.

Nomieriniet savu bērnu, ja viņš ir noraizējies:

Vecāku šķiršanās bērnam ir stresa situācija. Protams, viņš uztrauksies un vēlreiz uztrauksies. Ir svarīgi viņu atbalstīt un nomierināt. Ja redzat, ka jūsu bērns ir ļoti nervozs vai raud, noteikti mieriniet viņu. Jūs varat teikt: “Es saprotu, ka šobrīd jums ir ļoti grūti un skumji šķiršanās dēļ. Ir normāli piedzīvot šādas pārmaiņas. Ļaujiet sev raudāt, ja vēlaties, es esmu šeit.”

Vai arī sakiet: “Es zinu, ka tas tevi ļoti uztrauc. Bet laika gaitā jūs pieradīsiet pie jaunās situācijas, un tas kļūs vieglāk, ticiet man. Un es vienmēr būšu blakus, lai atbalstītu.”

Šādi vārdi bērnu nomierinās un iedrošinās. Viņi parādīs, ka saprotat viņa jūtas un esat gatavs palīdzēt ar tām tikt galā.

Tas ir ļoti vērtīgi. Apsoli, ka vienmēr būsi blakus:

Ir svarīgi pārliecināt savu bērnu, ka jūs vienmēr būsiet blakus, lai viņu atbalstītu. Pat ja jūs esat šķīries no otra vecāka, jūs joprojām esat mamma un tētis savam bērnam.

Apsoli, ka viņš ar tevi var sazināties jebkurā laikā: “Es saprotu, ka tuvākā nākotne nebūs viegla. Bet es gribu, lai jūs atceraties – es vienmēr esmu ar jums. Ja jums ir skumji vai vēlaties par šo visu runāt, nāciet pie manis , zvaniet “Es noteikti uzklausīšu un atbalstīšu, kā vien varēšu.”

Varat arī vienoties par īpašu dienas laikā, kad būsiet sirsnīgas sarunas. Piemēram, pirms gulētiešanas vai pastaigas laikā. Bērnam patiešām ir vajadzīgs šāds emocionāls atbalsts, lai viņš justos aizsargāts. Un zināt, ka vecāki vienmēr ir gatavi viņu uzklausīt un palīdzēt.

Lasi vēl: Laiks lielām peļņām! Šīm zodiaka zīmēm 2024. gadā ir visas iespējas no ierindniekiem kļūt par karaļiem!

Mēs ceram, ka šie padomi palīdzēs sarežģīto sarunu nedaudz atvieglot. Galvenais ir liela mīlestība un atbalsts bērnam. Viss būs labi!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment