Kā pieredzējuši puķu audzētāji sedz dārza rozes uz ziemu

Rozes piemājas dārzā nevienam nav pārsteigums – šīs puķes bieži izvēlas, lai rotātu savus īpašumus sezonas laikā.

Taču, ja vēlaties baudīt smaržīgu rožu ziedēšanu arī nākamgad, būs jārūpējas par to aizsardzību no gaidāmajām salnām. Rūpējoties par rozēm rudenī, tiek veicināta to veselība, izturība un skaistums nākamajā sezonā, kā arī nodrošināta labāka aizsardzība pret dažādiem nelabvēlīgiem apstākļiem.

Rudenī, pirms iestājas sals, rozes ir jāsagatavo ziemai. Piemēram, tās ir jāapseko un jāapseglo ar mulču vai skujām, lai aizsargātu saknes un ziedu pumpurus no sala. Pareiza sagatavošana palīdzēs rozēm izdzīvot skarbos ziemas apstākļos.

Labākais laiks

Rožu krūmus jāsāk pārklāt oktobra beigās vai novembra sākumā. Tāpēc septembris ir laiks, lai izvēlētos labāko veidu, kā to paveikt.

Vispirms pēc pirmo salnu iestāšanās (parasti oktobra beigās vai novembra sākumā) nogriez visus vājākos un bojātos dzinumus, lai novērstu slimības. Samazini arī pārāk garus dzinumus līdz aptuveni 30-40 cm, lai vējš un sniegs tos nesalauztu.

Noņem visas atlikušās lapas, jo tās var veicināt slimību izplatīšanos un kaitēkļu pieplūšanu. Tas palīdzēs rozēm sagaidīt ziemu “tīrām”.

Šos gurķus vienmēr apēd vispirms: svaigie gurķu salāti ziemai, kas nav ne jāsterilizē, ne jāvāra

Nogrābj lapas un atkritumus ap rozēm un attīri augsni. Tas palīdzēs novērst slimības un kaitēkļus, kas varētu pārziemot zemē.

Ir vairāki veidi, kā apklāt rozes pirms gaidāmās ziemas.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment