Kā rīkoties, ja naktī neesi gulējis nevienu minūti? Triki, kā atdzīvoties!

Atkārto pēc mums: nebrauc ar auto!

Ja esi noguris, visu nakti neesi aizvēris ne acu, braukšana ar auto ir sliktākais lēmums, ko tu varētu pieņemt. Daudz cilvēku nodomā: “Iedzeršu vēl vienu tasi kafijas un būšu gatavs braukt”, tomēr tā ir ilūzija – tu neesi gatavs sēsties pie stūres. Nogurušiem vadītājiem ir tāds pats reakcijas laiks kā tiem, kuri ir lietojuši al***olu. Tādēļ liec vien atslēgas malā un dodies uz sabiedrisko transportu. 

Seko līdzi savam dienas plānojumam, cik labi vien vari

Labākais, ko vari darīt, ir atgriezties savā ikdienas rutīnā pēc iespējas ātrāk. Lai atgādinātu savam organismam, ka viss ir normāli, tev ir jāievēro tās pašas regulārās maltītes un pauzes, kuras ievēro vienmēr. Tādēļ nedari neko krasi atšķirīgu – tā tava diena būs vienkāršāka.

Īsa snauda

Īsa snauda tev patiesībā var palīdzēt diezgan labi – galvenais ir atgulties uz 15 līdz 20 minūtēm – ne vairāk, citādāk tu jutīsies vēl sliktāk. 

Izlaid nopietnas sarunas

Esi pamanījis, ka tad, ja esi miegains, tad reizē arī tevi kaitina viss un visi? Pētījumi ir pierādījuši, ka tad, kad neesi kārtīgi izgulējies, tad cilvēks ir pārlieku emocionāls – tu nespēj jūtas izrādīt un uztver tā, kā spēj tad, kad esi kārtīgi pagulējis. Šāds emocionālais stāvoklis nebūs derīgs nopietnām sarunām.

Dodies gulēt agrāk

Lai arī ievērotā dienas rutīna tev ir atjaunojusi enerģiju, tas arī ir maldinoši – nevajag doties gulēt tikos, cikos parasti to dari. Liecies uz auss, kad vien ir tāda iespēja – nenodarbini savu prātu ar televīzijas skatīšanos vai sēdēšanu pie datora.

 

Avots: womansday.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment